اجرای پروژه 550 هزار هکتاری مستلزم تامین آب واجرای شبکه های اصلی است

 اجرای پروژه 550 هزار هکتاری مستلزم تامین آب واجرای شبکه های اصلی است
معاون اجرایی موسسه جهاد نصر گفت: اجرای پروژه 550 هزار هکتاری مستلزم تامین آب و اجرای شبکه های اصلی آب از سوی وزارت نیرو است که تاکنون تنها برای 310 هزار هکتار از این اراضی آب تخصیص یافته است.
'حسن علاقه بند 'در نشست خبری که در محل این موسسه برگزار شد افزود: طرح 550 هزار هکتاری در خوزستان و ایلام از سال 87 ، پس از سال ها تاخیر آغاز، و از سال 89 نیز این پروژه به دلیل حجم بالای کار به موسسه جهاد نصربه عنوان مجری طرح واگذار شد.

وی افزود: موسسه جهاد نصر یک نهاد غیر دولتی وابسته به وزارت جهاد کشاورزی است که کار تسطیح و آماده سازی 550 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان های خوزستان و ایلام را عهده دار شده است.

معاون اجرایی موسسه جهاد نصر گفت: از پارسال و همزمان با سفر هیات دولت یازدهم به خوزستان،یک و نیم میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی به این پروژه اختصاص یافت که از خرداد امسال تاکنون مبلغ شش هزار و 340 میلیارد ریال تخصیص داده شده است.

علاقه بند، اظهارکرد: از سال 87 تا پارسال، تنها 75 هزار هکتار از این اراضی تجهیز و احیا شده بود.

وی افزود: از خرداد امسال تاکنون نیز 21 هزار هکتار شبکه آبیاری و زهکشی انجام شده که با توجه به حجم کار باید این اقدامات با سرعت بیشتری ادامه داشته باشد.

وی گفت: برای اجرای این پروژه ،وزارت نیرو وظیفه اجرای شبکه اصلی را بر عهده دارد که هم اکنون یکی از مشکلات اجرای این طرح همزمان اجرا نشدن طرح های وزارت نیرو و موسسه جهاد نصر است.

علاقه بند در خصوص تامین آب مورد نیاز این طرح اظهارکرد:این وزارتخانه باید برای ادامه کار در مرحله نخست مجوز لازم برای تخصیص آب و ایجاد شبکه اصلی را انجام دهد تا بتوان شبکه های فرعی و زه کشی اراضی را انجام داد.

وی بیان کرد: وزارت نیرو تاکنون برای اجرای این پروژه صدها هزار میلیارد ریال هزینه کرده، و در صورت تخصیص ندادن آب، تمامی سرمایه گذاری از بین می رود.

وی افزود: برخی اظهار نظر کرده که با توجه به کمبود آب در خوزستان، اجرای این طرح توجیه پذیر نیست، در حالی که 550 هزار هکتار تنها برای تسطیح و آماده سازی زمین های کشاورزی مستعد خوزستان انجام می شود و مسوولان قصد توسعه کشاورزی ندارند.

معاون اجرایی موسسه جهاد نصر گفت: هم اکنون این طرح با حضور 56 تیم عملیاتی در دو خوزستان و ایلام در حال اجرا است و تاکنون برای شش هزار و 500 نفر اشتغال ایجاد شده است.

از مجموع 550 هزار هکتار طرح احیاء دشت های خوزستان و ایلام 500 هزار هکتار در اراضی خوزرستان و در شهرستان های آبادان ،اهواز ،اندیمشک، امیدیه، بهبهان، شوش ،شوشتر،دزفول، دشت آزادگان، رامشیر ، رامهرمز،خرمشهر ،حمیدیه ،هویزه ، هندیجان و شادگان اجرا می شود.



0 دیدگاه
دیدگاه خود را بیان کنید