دهمین نمایشگاه بین المللی صنعت آب گشایش یافت

دهمین نمایشگاه بین المللی صنعت آب گشایش یافت
دهمین نمایشگاه بین المللی صنعت آب روز دو شنبه 26 آبان ماه با حضور مهندس چیت چیان وزیر نیرو گشایش یافت .
وزیر نیرو در این مراسم با اشاره به سیاست‌های جدید وزارت نیرو در بخش آب، گفت: بیشتر کشورها از جمله ایران در مدیریت منابع آب مراحل مختلف ازجمله ساخت سد را پشت سر گذاشته‌اند و مرحله بعد، مدیریت مصرف و مدیریت تقاضا است.
وی با بیان اینکه بخش عمده‌ای از فعالیت‌ها در بخش عرضه را انجام داده‌ایم اما کار هنوز به پایان نرسیده است، گفت: هم‌اکنون ما وارد مرحله مدیریت مصرف و تقاضا شده‌ایم که در این راستا برقی کردن چاه‌ها، نصب کنتورها و تجهیزات هوشمند تحویل آب حجمی به مصرف‌کنندگان، تجهیزات اندازه‌گیری هوشمند در شبکه‌های آبیاری و زه‌کشی و تجهیزات اصلاح شیوه‌های آبیاری در بخش کشاورزی از برنامه‌های در دست اجرا به‌منظور مدیریت مصرف آب است.
چیت‌چیان خاطرنشان کرد: تعداد محدودی شرکت درباره کنتورهای هوشمند و تجهیزات هوشمند تحویل حجمی آب ورود پیدا کرده‌اند که شرایط ایجاب می‌کند شرکت‌های بیشتری در این زمینه ورود پیدا کنند.
وی درباره حفاظت کیفی منابع آب، گفت: تولید فاضلاب و زه‌آب کشاورزی با رشد جمعیت شهرنشین، توسعه صنعت و کشاورزی افزایش پیدا کرده است که درصورتی که وارد منابع آب شود، مشکلات بسیاری برای ما ایجاد می‌کند؛ بنابراین صنعت تصفیه فاضلاب از فعالیت‌های مهم در آینده خواهد بود.
وی افزود: توسعه شبکه‌های فاضلاب از موارد موردنیاز صنعت آب و فاضلاب است.
وی با اشاره به صنعت شیرین‌سازی آب و انتقال آن به مناطق مرکزی کشور، گفت: تاکنون یک میلیارد مترمکعب طرح شیرین‌سازی اب توسط بخش خصوصی در دست اقدام است که یک طرح در حال اجرا و سه طرح دیگر در حال مطالعه است.
وی تاکید کرد: شرکت‌ها با جذب فناوری‌های جدید نسبت به شیرین‌سازی آب اقدام کنند چراکه این صنعت چشم‌انداز گسترده‌ای در کشور دارد.
چیت‌چیان با بیان اینکه طی یک سال اخیر دولت مجوز ویژه‌ای جهت اختصاص 10 میلیارد دلار به بخش آب دریافت کرده است، گفت: این رقم در مدت چهار سال در بخش آب هزینه می‌شود.
وی با بیان اینکه 280 هزار هکتار از شبکه‌های آبیاری و زه‌کشی اصلی و فرعی در استان خوزستان در حال تکمیل است، گفت: همچنین برنامه داریم که 46 هزار هکتار از زمین‌های سیستان نیز ازطریق لوله آبیاری شود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اهداف تعیین‌شده در بخش آب، نیاز است که شرکت‌های ایرانی فعالیت‌های خود را گسترش دهند و حتی اگر ظرفیت‌های داخلی تکافوی این اهداف نباشد، می‌توانیم از ظرفیت شرکت‌های خارجی استفاده کنیم.
وزیر نیرو افزود: دولت به‌دنبال مشارکت با بخش خصوصی برای توسعه شبکه فاضلاب، احداث تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب، تاسیسات نمک‌زدایی از آب دریا و مجتمع‌های آب‌رسانی روستایی است چراکه با مشارکت بخش خصوصی هزینه‌ها کاهش یافته و بازده افزایش می‌یابد.
وی از انعقاد 100 قرارداد به ارزش سه‌هزار و 200 میلیارد تومان با مشارکت بخش خصوصی خبر داد و گفت: افزون‌بر آن، پکیج‌هایی به ارزش هفت‌هزار میلیارد تومان آماده شده است.
وی با بیان اینکه در بودجه سال آینده اعتبار خرید تضمینی چندبرابر شده است، گفت: به مرور زمان که فعالیت‌های بخش خصوصی به نتیجه برسد، هزینه فعالیت‌های‌شان را به‌صورت تضمین‌شده پرداخت می‌کنیم.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: ما از شرکت‌های ایرانی برای داشتن شریک قوی خارجی به‌منظور انتقال فناوری‌های جدید به کشور حمایت می‌کنیم و امیدوارم در طول برگزاری این نمایشگاه ارتباط نزدیک‌تر شرکت‌های ایرانی و خارجی فراهم شده و با یکدیگر آشنا شوند.
وی در ادامه از برخورداری بیش از 40 کشور جهان از خدمات شرکت‌های ایرانی در بخش آب و برق خبر داد و بر لزوم آمادگی این شرکت‌ها برای جهش صادراتی در بخش آب تاکید کرد.
به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، مهندس "حمید چیت‌چیان" امروز (دوشنبه) در آیین گشایش دهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب ایران در محل دایمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران، ضمن قدردانی از همه شرکت‌کنندگان در این نمایشگاه، گفت: نمایشگاه مرکز بسیار خوبی برای تبادل اطلاعات است و افرادی که نیازمند خدمات و تجهیزات مرتبط با صنعت آب هستند، با عرضه‌کنندگان تجهیزات و خدمات ارتباط برقرار می‌کنند که می‌تواند منشا کارهای مفید باشد.
وزیر نیرو با مقایسه وضعیت کنونی صنعت آب نسبت به 30 سال گذشته، خطاب به شرکت‌کنندگان در این نمایشگاه، اذعان کرد: صنعت آب یک صنعت پرافتخار است که ایجادکنندگان این افتخار همه شما هستید.
وی تصریح کرد: اگر مدیران صنایع و بخش خصوصی تلاش نمی‌کردند، این افتخارها و دستاوردها به‌وجود نمی‌آمد.
چیت‌چیان اظهار داشت: امروز با افتخار بیان می‌کنم که تقریبا همه نیازهای کشور در بخش آب توسط صنعت‌گران و فعالان در داخل کشور تامین می‌شود و این شرکت‌ها آثار بزرگی در بخش آب خلق کرده‌اند.
وی با بیان اینکه تاکنون 41 کشور جهان از دستاوردها، کار و تلاش فعالان بخش آب ایران بهره برده‌اند، گفت: هم‌اکنون در 20 کشور جهان بازار صادراتی فعال و به‌روز داریم که شرکت‌های ایرانی مشغول فعالیت هستند.
وی یادآور شد: احداث سد، نیروگاه‌های برق‌آبی، ساخت تاسیسات آب و فاضلاب و همچنین انتقال فناوری ساخت انواع لوله به کشورهای دیگر ازجمله اقدام‌های شرکت‌های ایرانی در سایر کشورها است.
وزیر نیرو از اجرای یک میلیارد و 600 میلیون دلار پروژه فعال در کشور عراق در بخش‌های آب و برق توسط صنعت‌گران ایرانی خبر داد و گفت: حدود یک میلیارد و 200 میلیون دلار از این رقم مربوط به طرح‌های بخش آب است.
وزیر نیرو با بیان اینکه نیروگاه‌های برق‌آبی بزرگی در کشورهای تاجیکستان، سریلانکا و کنیا توسط شرکت‌های ایرانی ساخته شده است، گفت: با توجه به توافق‌های انجام‌شده، ایران در آینده نزدیک یک نیروگاه برق‌آبی در کشور ارمنستان احداث می‌کند.
وی افزود: دولت به‌صورت قوی و جدی از فعالیت صادرکنندگان حمایت‌های ویژه ای انجام داده است و این کار را ادامه خواهد داد.
وی با تاکید بر اینکه یکی از راه‌های خروج از رکود توسعه صادرات است، گفت: در لایحه خروج از رکود اقتصادی و سایر مقررات و آیین‌نامه‌ها که در دولت تصویب شده است و یا در مجلس به تصویب می‌رسد، توجه خاصی به حمایت از صادرات شده است و پیش‌بینی می‌شود که در سال‌های آینده با یک بازار صادراتی خوبی روبه‌رو باشیم.
وی یادآور شد: بسیاری از کشورها توانمندی صنعتی ایران را شناخته‌اند و مایل به بهره‌گیری از این توانمندی‌ها هستند.
وی اظهار داشت: صادرات کشور در آینده با یک جهش روبه‌رو می‌شود که همه شما فعالان بخش آب باید آمادگی لازم در این زمینه را داشته باشید.
_
وزیر نیرو گفت: در سال آینده جهت اصلی هزینه منابع مالی وزارت نیرو از اجرای طرح به سمت خرید تضمینی آب و پساب از بخش خصوصی منتقل می‌شود.
به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، مهندس "حمید چیت‌چیان" امروز (دوشنبه) در حاشیه آیین گشایش دهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب ایران، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در سال‌های اخیر صنعت‌گران ایرانی توانسته‌اند نیازهای کشور را به خوبی پاسخ دهند و افزون‌بر بازارهای داخلی، صادرات نیز به بیش از ۴۰ کشور جهان داشته‌ایم ضمن آنکه در ۲۰ کشور جهان نیز صنعت‌گران آب و فاضلاب کشور در حال انجام طرح‌های مختلف هستند.
وی با بیان اینکه هم‌اکنون ایران جایگاه خوب و پرافتخاری در عرصه بین‌المللی دارد، گفت: ما شرکت‌های ایرانی را تشویق می‌کنیم که با ارتباط و تشکیل گروه مشارکت کاری با شرکت‌های مطرح بین‌المللی برای جذب فناوری‌های روز جهان و افزایش کیفیت اجرایی، سطح فعالیت خود را ارتقا دهند.
چیت‌چیان ادامه داد: در چنین شرایطی است که شرکت‌ها خواهند توانست افزون‌بر روش‌های نوین اجرا، هزینه تمام‌شده طرح‌ها را نیز کاهش دهند و بتوانند سطح رقابت‌پذیری خود را در جهان حفظ کنند و صادرات خود را افزایش دهند.
وی درباره پاسخ‌گویی به نیازهای کشور از نظر اجرای طرح‌های فاضلاب، گفت: هم‌اکنون نزدیک به نیمی از مردم کشور ما در شهرها از شبکه‌های دفع بهداشتی فاضلاب برخوردار هستند اما توسعه شبکه‌های فاضلاب جزو برنامه‌های اصلی وزارت نیرو است.
وزیر نیرو برنامه این وزارت‌خانه برای توسعه طرح‌های فاضلاب را استفاده از مشارکت و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی عنوان کرد و افزود: هدف اصلی این است فعالیت‌هایی را که جزو وظایف دولت است، با مشارکت بخش خصوصی به نتیجه برسانیم و بخش خصوصی می‌تواند به‌صورت BOT و BOO و یا بیع متقابل در این بخش مشارکت کند و در مقابل خدمات خود، هزینه آن را دریافت کند.
وی تصریح کرد: مزیت این کار این است که در یک زمان کوتاه خواهیم توانست ظرفیت انجام کار در کشور را بسیار ارتقا دهیم و ضمن کاهش هزینه، بهره‌وری اجرا را نیز افزایش دهیم.
وزیر نیرو با اشاره به بارش مناسب باران در سال آبی جدید، گفت: از ابتدای مهرماه امسال تا ۲۴ آبان‌ماه جاری، ۳۷ میلی‌متر بارش در کشور داشته‌ایم که حدود ۵۰ درصد بیشتر از سال گذشته و ۶۰ درصد بیشتر از متوسط بلندمدت است و اگر این روال تا پایان سال آبی ادامه داشته باشد، کشور از خشک‌سالی خارج خواهد شد.
وی افزود: بررسی‌های کارشناسی نشان می‌دهد که امسال یک سال نرمال خواهد بود و افزایش و کاهش بیش از اندازه‌ای در بارش‌ها نخواهیم داشت.
چیت‌چیان با بیان مراحل مدیریت منابع آب در کشور، گفت: مرحله نخست زمانی بوده که نیازها کمتر از منابع بوده و هر کس به هر نسبتی که می‌توانسته است، از آب بهره‌برداری می‌کرد اما در مرحله دوم نیازها بر منابع غلبه کرده و نیاز به احداث تاسیسات مثل سد و شبکه‌های آبیاری و زهکشی پیدا شد.
وی گام دیگر را مرحله مدیریت تقاضا عنوان کرد و افزود: وقتی منابع جدیدی در دسترس نیست، باید مصرف خود را کاهش دهیم و با استفاده بهینه از آن و مدیریت صحیح مصرف و تقاضا با حفظ منابع موجود در بخش شرب و کشاورزی و صنعت نیازهای جامعه را تامین کنیم.
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه تمام زمینه‌های موردنیاز برای حضور بخش خصوصی در صنعت آب و برق مهیا است، گفت: در این راستا تسهیلاتی برای بخش خصوصی به‌منظور مشارکت بیشتر در طرح‌های آب و برق مهیا شده است و مهم‌ترین کار این بوده که وزارت نیرو این طرح‌ها را تعریف کرده است و اگر بخش خصوصی خواهان مشارکت باشد، با کلاف سردرگمی از طرح‌های مختلف مواجه نخواهد بود.
وی افزود: با هماهنگی انجام‌شده با صندوق توسعه ملی، زمینه تامین تسهیلات مالی برای بخش خصوصی فراهم شده است.
وی کار دیگر وزارت نیرو در این زمینه را تهیه مصوبه‌های قانونی موردنیاز برای حضور بخش خصوصی با کمک مجلس عنوان کرد و گفت: حمایت دیگر ما در سال آینده جهت‌دهی هزینه منابع مالی وزارت نیرو از اجرای طرح به سمت خرید تضمینی آب و پساب از بخش خصوصی است و وقتی بخش خصوصی در طرح‌های تصفیه فاضلاب یا آب شیرین‌کن مشارکت می‌کند، هزینه آن را به‌صورت خرید تضمینی از دولت دریافت می‌کند.
وی تصریح کرد: تمام نیازهای بخش آب از مشاوره تا بهره‌برداری توسط بخش خصوصی انجام می‌شود و وزارت نیرو متکی به بخش خصوصی است.



0 دیدگاه
دیدگاه خود را بیان کنید