آفت حشره ˈسفید بالکˈ در باغات مرکبات دزفول کنترل شد

آفت حشره ˈسفید بالکˈ در باغات مرکبات دزفول کنترل شد
مسوول امور باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی دزفول گفت: آفت حشره ˈ سفید بالک ˈ کنترل و از باغات مرکبات این شهرستان دفع شد.
به گزارش ایرنا این حشره از چند سال پیش موجب شیوع بیماری سیاهک در باغ های مرکبات و سیاه شدن پوست میوه مرکبات شده و باغداران دزفول را نگران کرده بود.

ˈ غلامرضا مه لقا ˈ روز چهارشنبه در خصوص کنترل این آفت در باغات مرکبات دزفول به خبرنگار ایرنا گفت:حشره سفید بالک یاس که از برگ درخت انجیر ، کرچک و علف های هرز تغذیه می کند به دلیل غنی بودن درختان مرکبات منطقه دزفول به تغذیه از برگ مرکبات گرایش یافته است.

وی افزود:این حشره با تغذیه از اوره برگ درختان مرکبات ، ماده عسلک از خود دفع کرده که به دلیل چسبندگی ، خاک و ریزگردهای معلق در هوا را جذب و موجب مسدود شدن روزنه برگ و کاهش عمل فتوسنتز گیاه می شود.

مسوول امور باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی دزفول گفت:تغذیه قارچ فوماژن از مواد دفعی حشره سفید بالک (عسلک) موجب سیاهی ،پژمردگی و پیچش برگ مرکبات دزفول شده بود.

وی افزود:بیماری سیاهک با صدمه زدن به گیاه موجب کاهش تولید محصول شده و کاهش کیفیت محصول را به دنبال داشته و در صورت عدم کنترل این بیماری موجب از بین رفتن کامل محصول مرکبات می شود.

ˈ مه لقا ˈ با بیان اینکه بیماری سیاهک چهار سال است که در باغات مرکبات دزفول شیوع یافته اظهار داشت:مرکز تحقیقات کشاورزی دزفول با همکاری جهاد کشاورزی تحقیقاتی در این خصوص انجام داده و طرح مبارزه طبیعی ( بیولوژیک ) با این حشره را اجرا کرد.

وی مرکبات تولید شهرستان دزفول را از جمله سالم ترین محصولات مرکبات در جهان معرفی کرد و گفت:به منظور حفظ کیفیت مرکبات دزفول برای مبارزه با آفت حشره سفید بالک از سموم شیمیایی استفاده نشده است.

مسوول امور باغبانی جهاد کشاورزی دزفول به ارائه راه حل های متعدد برای دفع آفت از جمله شستشوی درخت و دفع قارچ اشاره کرد و گفت:در این راستا مبارزه بیولوژیک و استفاده از حشرات مفید طبیعت بر ضد آفت سفید بالک مورد استفاده قرار گرفت.

وی همچنین اظهار داشت:به منظور کنترل این آفت از سه محلول ژل صابون، محلول آنتی فدینگ و محلول نیمارین استفاده شد که با بسیج همگانی درختانی که در معرض این حشره قرار گرفته بودند ، محلول پاشی شد.

مه لقا گفت:پس از محلول پاشی درختان مرکبات بارندگی نیز تاثیر مثبتی بر کنترل این حشره داشته به طوریکه این آفت از سطح برخی باغات مرکبات دزفول دفع شده است.

بیش از پنج هزار هکتار باغ مرکبات در دزفول وجود دارد که سالانه بیش از 75 هزار تن محصول شامل 20 نوع مرکبات از آنها برداشت شود.



0 دیدگاه
دیدگاه خود را بیان کنید