واردات ذرت از خارج کشاورزان ذرتکار خوزستانی را متضرر کرده است

واردات ذرت از خارج کشاورزان ذرتکار خوزستانی را متضرر کرده است
در حالیکه برداشت محصول ذرت دانه ای از سطح 750 هزار هکتار از مزارع استان خوزستان از اوایل آذرماه آغاز شده ، واردات بی رویه ذرت از خارج موجب متضرر شدن کشاورزان ذرتکار شده است.

در حالیکه برداشت محصول ذرت دانه ای از سطح 750 هزار هکتار از مزارع استان خوزستان از اوایل آذرماه آغاز شده ، واردات بی رویه ذرت از خارج موجب متضرر شدن کشاورزان ذرتکار شده است.

ه گزارش ایرنا واردات بی رویه ذرت دانه ای از بنادر کشور موجب کاهش نرخ خرید محصول ذرت دانه ای برداشت شده از مزارع استان خوزستان از کیلوگرمی 9 هزار ریال به کمتر از هشت هزار ریال طی هفته جاری شده است.

کاهش نرخ خرید ذرت دانه ای در استان خوزستان موجب شده تا مراکز ذرت خشک کنی که همزمان با آغاز برداشت محصول در استان خوزستان فعال شده اند تمایلی به خرید محصول از کشاورزان نداشته و برخی از این کارگاهها نیز به حالت نیمه تعطیل در آمده است.

کشاورزان ذرتکار خوزستانی نیز با کاهش نرخ خرید محصول به دلیل عرضه ذرت خارجی،برای برداشت محصول از مزارع خود در بلاتکلیفی بسر می برند.

از سویی کاهش نرخ خرید محصول ذرت دانه ای در استان خوزستان موجب شده تا تعدادی از کشاورزان شهرستان اندیمشک چند روز پیش در اعتراض به نرخ پایین خرید این محصول ناشی از ورود ذرت خارجی دست به تجمع بزنند.

این کشاورزان نرخ پایین خرید محصول ذرت را مقرون به صرفه ندانسته و خواستار افزایش نرخ خرید متناسب با هزینه صرف شده برای کشت و تولید ذرت شدند.

به گفته آنان نرخ خرید هر کیلو ذرت دانه ای از کشاورزان در سه روز قبل حدود 9 هزار ریال بوده که اکنون به کمتر از هشت هزار ریال کاهش یافته و همچنان رو به کاهش است.

این کشاورزان روند کاهش نرخ خرید محصول ذرت دانه ای را ضرر و زیان جبران ناپذیر به بخش کشاورزی و کشاورزان دانسته و خواستار رسیدگی به این مشکل شدند.

به گفته کشاورزان معترض ، نرخ خرید ذرت دانه ای از کشاورزان خوزستانی از نرخ خرید همین محصول در دیگر استانها کمتر است.

معاون مدیریت جهاد کشاورزی اندیمشک گفت:نرخ خرید محصول ذرت دانه ای را بورس تهران تعیین کرده و در این خصوص جهاد کشاورزی نقش خاصی ندارد.

ˈاحمدرضا طولابیˈ با بیان اینکه افزایش واردت ذرت موجب کاهش قیمت خرید می شود، گفت:افزایش بهای کود و هزینه بالای ماشین آلات موجب افزایش هزینه های کشاورزان ذرت کار شده لذا نرخ خرید فعلی متناسب با هزینه صرف شده برای کشت و تولید این محصول نیست.

ˈرمضان کریمیˈ کشاورز نمونه شهرستان شوش نیز با انتقاد از واردات بی رویه ذرت از خارج در فصل برداشت این محصول در استان خوزستان گفت:متاسفانه چند سالی است که در فصل برداشت محصول ذرت دانه ای در استان خوزستان ، شاهد واردات بی رویه این محصول از خارج هستیم.

وی با بیان اینکه قیمت خرید ذرت دانه ای در شمال استان خوزستان از حدود 9 هزار ریال به کمتر از هشت هزار ریال کاهش یافته گفت:مراکز خرید ذرت دانه ای در منطقه شمال استان خوزستان به دلیل روند نزولی قیمت ذرت حاضر به خرید محصول از کشاورز نیستند.

این کشاورز گفت: برخی مراکز خرید ذرت به بهانه پر بودن انبار و نبود جا برای ذخیره از تحویل گرفتن محصول از کشاورزان خودداری می کنند به طوریکه برخی از این مراکز با وساطت مسوولان مدیریت جهاد کشاورزی با اکراه محصول ذرت را که در کامیون بلاتکلیف مانده تحویل می گیرند.

وی افزود: کسادی بازار ذرت در استان خوزستان موجب شده تا کشاورزان برای برداشت محصول در بلاتکلیفی بسر برند که این مسئله علاوه بر وارد آمدن خسارت به محصول آماده برداشت ، کشت گندم را که بلافاصله بعد از برداشت محصول ذرت دانه ای از مزارع باید آغاز شود با تاخیر مواجه خواهد کرد.

کریمی گفت: کشاورزان شمال استان خوزستان در صورت مساعد بودن شرایت آب و هوایی حداکثر یک ماه فرصت دارند تا محصول ذرت را برداشت و مزارع را برای کشت گندم آماده کنند.

وی گفت:در صورت متضرر شدن کشاورزان ذرتکار خوزستانی ناشی از قیمت پایین خرید ، کشاورزان خوزستانی در سال زراعی آینده از کشت این محصول استراتژیک استقبال نخواهند کرد.

این کشاورز همچنین گفت:واردات ذرت در هنگام برداشت محصول از زمین های کشاورزی خوزستان موجب شده تا انبارهای این استان از ذرت خارجی پر شده و فضایی برای خرید و ذخیره ذرت تولید استان نباشد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شوش نیز با اعلام آغاز برداشت محصول ذرت دانه ای از سطح 43 هزار هکتار مزارع این شهرستان گفت: به دلیل نرخ پایین خرید در بازار از هجده مرکز ذرت خشک کنی این شهرستان تنها شش مرکز فعال می باشد.

ˈعلیرضا ملک زادهˈ واردات بی رویه ذرت و عرضه ذرت ارزان در بازار را عامل این مشکل دانست و گفت:قیمت خرید محصول ذرت دانه ای از کشاورزان مقرون به صرفه نبوده و موجب ضرر و زیان کشاورزان ذرتکار خوزستانی شده است.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به نقش کشاورزی در استقلال و خودکفایی کشور از عدم حمایت کافی از کشاورزان انتقاد کرد و قیمت خرید ذرت را نامناسب و غیر کارشناسی ارزیابی کرد.

ˈسید راضی نوریˈ در تذکر شفافی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی گفت: برای کاشت ، داشت و برداشت هر کیلو ذرت دانه ای هفت هزار و 150 ریال هزینه می شود،اما نرخ خرید مصوب این محصول بسیار ناچیز است که جبران هزینه تولید را نیز نمی کند.

نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی افزود: کاهش قیمت خرید ذرت دانه ای تولید داخل در حالی است که ذرت بی کیفیت وارداتی کیلوگرمی 9 هزار و 550 ریال خرید و فروش می شود.

وی با بیان اینکه این مسئله جفا به بخش کشاورزی است از وزارت جهاد کشاورزی و نیز وزارت صنعت ، معدن و تجارت خواست با تشکیل کمیته ای مسئله واردات بی رویه ذرت خارجی را بررسی تا جلوی واردات بی موقع ذرت و سایر محصولات کشاورزی در فصل برداشت همان محصول در داخل کشور گرفته شود.

نوری گفت:انتظار می رود با پرداخت تسهیلات لازم به کشاورزان جلوی ضرر و زیان آنان گرفته شود تا بخش کشاورزی با افزایش تولید در راستای استقلال و خودکفایی کشور در زمینه مواد غذایی بیشتر تلاش کند.

برداشت محصول ذرت دانه ای از سطح 43 هزار هکتار مزارع شهرستان شوش ، 30 هزار هکتار مزارع دزفول و 11 هزار هکتار مزارع شهرستان اندیمشک از اوایل آذرماه آغاز شده است.

استان خوزستان 35 درصد ذرت دانه ای کشور را تولید می کند.




0 دیدگاه
دیدگاه خود را بیان کنید