به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه آبیاری دز "محمد اسلامی" گفت: این کانال با طول 1300 متر و ظرفیت اسمی 50 متر مکعب در ثانیه، در مواقع اضطراری آب رودخانه دز را از طریق شبکه آبیاری دز به رودخانه کرخه انتقال داده و نقش بسیار مهمی در کاهش درصد شوری آب این رودخانه دارد.
وی افزود: به دلیل انتقال مکرر آب از طریق این مجرای عبور آب، علاوه بر تخریب بخشی از کف و دیواره های چپ و راست این کانال، حفره بزرگی نیز در کنار کانال ایجاد شده بود.
"اسلامی" ضرورت تامین مداوم آب شُرب از طریق کانال اصلی پای پل کرخه را یادآور شد و تصریح کرد: با تلاش شبانه روزی گروهای تعمیراتی شرکت در طی یکهفته، عملیات تثبیت دیواره ها و کف با استفاده از تور سنگ(گابیون) انجام گرفت و با تزریق بتن با حجمی معادل 400مترمکعب، کانال مذکور آماده بهره برداری شد.
سرپرست شرکت آبیاری شمال خوزستان هزینه کل پروژه را حدود 460 میلیون تومان از محل اعتبارات سازمان آب و برق خوزستان اعلام کرد و خاطر نشان کرد: انتقال آب رودخانه دز از طریق این کانال نقش مهمی درافزایش کیفیت آب رودخانه کرخه داشته و در مواقع لزوم می تواند کم آبی حوزه کرخه و شهرهای جنوبی استان خوزستان را جبران کند.
گفتنی است طرح انتقال آب شُرب از کانال پای پل کرخه در منطقه ام الدبس تا تصفیه خانه کیان آباد اهواز بهمن ماه سال گذشته به بهره برداری رسید.
شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری شمال خوزستان مدیریت شبکه های آبیاری دز، کرخه شمالی و لور را برعهده دارد.
0 دیدگاه
دیدگاه خود را بیان کنید