معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا: باید انضباط را در شبکه‌های آبیاری ایجاد کنیم

 معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا: باید انضباط را در شبکه‌های آبیاری ایجاد کنیم
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: برای سامان‌دهی وضعیت بهره‌برداری آب در بخش کشاورزی، باید انضباط را در شبکه‌های آبیاری ایجاد کنیم.
به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، مهندس "رحیم میدانی"  در نشست شورای مدیران آب کشور درباره طرح تحویل حجمی آب در بخش کشاورزی، اظهار داشت: یکی از اهداف کلان وزارت نیرو ایجاد تعادل بین منابع و مصارف آب است و برای دست‌‌یابی به این هدف باید ارزیابی دقیقی از مصرف آب در دشت‌های کشور داشته باشیم.
وی با اشاره به پیگیری نصب ابزارهای اندازه‌گیری در تمامی شبکه‌های پیشرفته آب کشور، گفت: این تجهیزات، داده‌های موردنیاز را در اختیار ما قرار خواهد داد و با تحلیل این داده‌ها، خواهیم توانست به یک ترازنامه مشخص آب برسیم که این امر به استقرار حسابداری ملی آب که مورد تاکید شورای‌عالی آب کشور است، منتهی خواهد شد.
میدانی با بیان اینکه در بخش تحویل حجمی آب به بخش کشاورزی تاکنون موفق نبوده‌ایم، ادامه داد: هم‌اکنون کنتورهای حجمی در تعداد زیادی از چاه‌های برداشت آب زیرزمینی نصب شده است، اما این امر تاثیر چندانی در برنامه ما نداشته، چراکه نصب کنتورها ناقص انجام شده است و باید این کنتورها در تمامی دشت‌ها نصب شود تا بتوانیم در این زمینه تصمیم کلی اتخاذ کنیم.
وی با بیان اینکه طرح تحویل حجمی آب سال‌هاست که مورد بحث و بررسی قرار گرفته است و زاویه پنهان و نامشخصی ندارد، افزود: اجرای گام نخست تحویل حجمی آب در شبکه‌های پیشرفته نیازمند یک برنامه مدون و در نظر گرفتن پیش‌نیازهای آن است و این برنامه باید با جدیت اجرا شود.
میدانی با اشاره به فعالیت‌های انجام‌شده در بخش مطالعه و تهیه نقشه‌های موردنیاز در شبکه‌های آبیاری و زهکشی، گفت: در شبکه‌های پیشرفته اطلاعات مناسبی در اختیار ما است و تمامی نقشه‌های ریزشبکه‌ها را نیز در اختیار داریم، اما بی‌انضباطی در بهره‌برداری بیشترین مشکل را ایجاد کرده است.
وی تصریح کرد: به‌دلیل بی‌انضباطی در بخش آب کشاورزی، بهره‌برداران ضرورتی برای ایجاد تشکل‌ها ندیده‌اند، چراکه همیشه آب به میزان کافی و بدون محدودیت در اختیار آنان قرار گرفته است.
میدانی راه چاره را توجه بیشتر به نظام بهره‌برداری عنوان کرد و افزود: باید انضباط را در شبکه‌های آبیاری پیشرفته ایجاد کنیم و جهادکشاورزی نیز باید در عمل وارد کار شود و هر کس به سهم خود در این زمینه ایفای نقش کند، چراکه در این طرح حتی به مشارکت استاندار و نمایندگان قوه قضاییه و تشکل‌های کشاورزی استان‌ها نیز نیاز است.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا ادامه داد: باید برای هر شرایطی مدیریت آب و شبکه را پیش‌بینی کنیم و با ایجاد انضباط در بخش مدیریت شبکه در شرایط ویژه و خشک‌سالی نیز کار سختی نخواهیم داشت.
وی در پایان تصریح کرد: شرکت‌های آب منطقه‌ای باید وضع موجود خود را مطالعه و نقاط ضعف خود را شناسایی کنند و الزام‌های بهره‌برداری به‌طور جدی در نظر گرفته شود تا با تجهیز این کانال‌ها و شبکه‌ها، نیاز بهره‌برداران به‌طور مطلوبی تامین شود.



0 دیدگاه
دیدگاه خود را بیان کنید