۷۰ هزار تن سبزی و صیفی دزفول صادر شد

۷۰ هزار تن سبزی و صیفی دزفول صادر شد
مدیر جهاد کشاورزی دزفول: با وجود مشکلات بازار برنامه ریزی‌های خوبی برای صادرات محصولات سبزی و صیفی شهرستان صورت گرفت و ۷۰ هزار تن سبزی و صیفی دزفول از گمرک این شهرستان به مقصد کشورهای مختلف صادر شد.

به گزارش ایرنا احمد زارعی روز سه شنبه در کارگروه آب، کشاورزی و منابع طبیعی دزفول در سالن جلسات فرمانداری ویژه این شهرستان افزود: ۱۱ محصول کشاورزی دزفول از جمله انواع کاهو، کلم، خرما و سبزیجات مختلف نظیر شوید، جعفری و هویج در سه ماه گذشته به کشورهای حوزه خلیج فارس و اوراسیا صادر شدند.

مدیر جهاد کشاورزی دزفول از قرنطینه گیاهی و صادرات پنج هزار محموله صادراتی در این شهرستان طی سال‌گذشته خبر داد و گفت: نشست‌های زیادی برای رفع مشکلات صادرات محصولات کشاورزی دزفول انجام شده است.

وی با اشاره به آغاز برداشت و خرید محصولات پاییزه و بهاره دزفول افزود: باید در مقطع کوتاهی حجم زیادی از محصولات راهبردی شهرستان برداشت شود.

مدیر جهاد کشاورزی دزفول گفت: ۴۵۰ تا ۵۰۰ هزار تن گندم و چغندر در اردیبشهت و خردادماه باید جمع آوری، خریداری، انبار و به مقاصد موردنظر حمل شوند که حجم گسترده‌ای است.
وی با بیان اینکه بیش از ۳۰ هزار کامیون برای جابه جایی این محصولات نیاز داریم، افزود: حمل و بارگیری محصولات سبزی و صیفی را نیز داریم که همه باید کمک کنند زیرا برخی محصولات مانند چغندر و دانه‌های کلزا فسادپذیر هستند و دمای هوا به شدت در حال افزایش است.
زارعی گفت: حساسیتی درخصوص خرید گندم و تامین معیشت مردم وجود دارد زیرا بازار جهانی و جنگ اوکراین، غلات و دانه‌های روغنی را تحت تاثیر قرار داده است.
وی افزود: شاهد روند صعودی قیمت‌ها در بازار جهانی هستیم به همین منظور ناچاریم شرایط خرید دانه‌های روغنی تولید داخل را فراهم کنیم تا با کمترین مشقت تولید به نتیجه برسد.

تولید افزون بر ۱۰۰ هزار تن گندم در دزفول

مدیر جهاد کشاورزی دزفول با بیان اینکه بیش از ۱۰۰ هزار تن گندم در این شهرستان تولید شده است، گفت: دستگاه‌های مرتبط باید برای تامین سوخت، امنیت مراکز خرید و تامین نیازهای حمل و نقل همکاری داشته باشند تا هنگام حمل مشکلی پیش نیاید.

وی افزود: پرداختی محصولات خریداری شده ظرف ۲۴ تا ۴۸ ساعت انجام شود تا کشاورز مجبور نباشد محصولات خود را به قاچاق بفروشد.

زارعی گفت: با توجه به حساسیت زیادی که روی محصولات وجود دارد، همه دستگاه‌ها باید همکاری لازم را با بخش کشاورزی داشته باشند.
مدیر جهاد کشاورزی دزفول برگزاری نشست‌های متعدد ستاد برداشت محصولات در فرمانداری این شهرستان را یادآور شد و اظهارداشت: با توجه به تنش‌های آبی و خشکسالی استان الگوی کشت تابستانه و بهاره با حضور مسوولان آب بررسی می‌شود.  

خسارت ۱۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریالی خشکسالی به کشاورزی دزفول

وی از دستگاه‌هایی که در سال زراعی جاری تعامل خوبی با بخش کشاورزی داشتند، قدردانی کرد و افزود: با پیگیری‌های نماینده و فرماندار دزفول و حضور فعال تشکل‌های کشاورزی و کانون‌های تصمیم گیری و اطلاع‌رسانی کمترین تنش‌ها را در مقایسه یا سایر نقاط استان خوزستان با بهره برداران داشتیم در حالی که بدترین شرایط آبی در حوضه دز بود.

زارعی بیان کرد: سد، رودخانه و شبکه دز وضعیت بسیار بدی داشتند که با مساعدت و تلاش شبانه روزی با وجود خسارت وارد شده به تولید، این موضوع مدیریت شد.

وی افزود: سال گذشته خشکسالی منجر به خسارت ۱۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریالی به بخش کشاورزی شهرستان دزفول شد.

مدیر جهاد کشاورزی دزفول اظهارداشت: این خسارت به محصولات دائمی و باغات نیز وارد شد و برخی باغ‌ها ۱۰۰ درصد خسارت دیدند.

آمادگی ۶ مرکز تعاون روستایی دزفوع برای خرید گندم 
محمد مهرپرور رئیس تعاون روستایی شهرستان دزفول نیز در این نشست گفت: سازمان تعاون روستایی با آماده سازی ۶ مرکز خرید گندم و سیلوی بتنی با ظرفیت ۳۰ هزار تن آماده خرید گندم دزفول و سایر شهرستان‌ها است.
وی با بیان اینکه این مراکز بازدید و طبق معیارها و دغدغه‌های کشاورزان استانداردسازی شدند، افزود: چهار مرکز برای خرید کلزا پیش‌بینی شده و در حال حاضر ۲ مرکز بنوت و منتظری کلزای کشاورزان را تحویل می‌گیرند.
مهرپرور با اشاره به اینکه در کمتر از ۴۸ ساعت لیست گندم خریداری شده را به بانک اعلام می‌کنیم، اظهارداشت: تامین سوخت نیز با حمایت و همکاری فرمانداری انجام می‌شود تا با کسری گازوئیل مواجه نشویم و سرعت خرید کاهش نیابد.
شهروز فرحمند رئیس اداره غله شهرستان دزفول نیز بیان کرد: دزفول یکی از بهترین شهرستان‌ها در تولید گندم از نظرپرداختی، سرعت و سلامت عوامل خرید است.
وی با بیان اینکه مراکز دزفول پایین ترین افت و بهترین و سالم‌ترین محصول را دارند، افزود: مراکزی که در ورودی‌های شهرستان هستند باید سریعتر فعال شوند ضمن اینکه برای خرید گندم باید دستورالعمل‌های بهداشتی برای جلوگیری از کرونا  رعایت شوند.
رئیس اداره غله دزفول بیان کرد: با توجه به اینکه نمی‌توان کلزا را زمان زیادی نگهداری کرد یک تنش درخصوص این محصول وجود دارد.
وی افزود: امسال با افزایش قیمت کلزا و گندم خطر سرقت از مراکز خرید افزایش می‌یابد و تهدیدات جانی را نیز خواهیم داشت لذا باید برای تامین امنیت مراکز، برای شیفت شب هشت مراکز خرید در مدت یک ماه مامور انتظامی درنظر گرفته شود.

کاهش ۴۵ درصدی میزان بارندگی در دزفول نسبت به بلندمدت

رییس اداره هواشناسی صفی آباد دزفول نیز گفت: ۱۶۲ میلیمتر بارندگی در سال آبی جاری در شهرستان دزفول ثبت شده است در حالی که سال گذشته ۲۱۴ میلیمتر بارندگی ثبت شد.
علی کرمی میانگین بارندگی بلندمدت را ۲۹۳ میلیمتر اعلام کرد و افزود: بارندگی امسال نسبت به بلندمدت ۴۵ درصد کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه وضعیت بارندگی امسال مانند سال گذشته است، ادامه داد: در وضعیت بدی به سرمی‌بریم چراکه میزان کشت ۳۰ درصد کاهش یافته و به کشاورزان خسارت وارد شده است.
کرمی با بیان اینکه از ۲۸ آذر تا ۲۸ دی‌ماه حدود ۱۰۰ میلیمتر بارندگی در دزفول ثبت شده است، بیان کرد: باید به ریزگرد توجه بیشتری شود زیرا این موضوع یک بحث امنیتی است.
وی با بیان اینکه چند نوبت بارندگی مناسب و ایده آل داشتیم که با ورود ریزگرد سامانه بارشی تحت تاثیر قرار گرفت، افزود: این ریزگردها از استان انبار غربی‌ترین استان عراق به وسعت هشت میلیون هکتار حرکت می‌کند و از ارتفاع ۶هزار متری به سر ما نازل می‌شود.

حضور میدانی مسوولان باعث به صفر رسیدن تنش‌های آبی در دزفول شد

علی فرهمندپور فرماندار ویژه دزفول نیز در این نشست با بیان اینکه موضوع کشاورزی و تنش آبی با توجه به ویژگی‌های شهرستان از نظر اقلیم و بافت بسیار مهم است،گفت: سال گذشته تجربه خوبی از حضور میدانی در این عرصه داشتیم که موجب به صفر رسیدن تنش‌های آبی شد.
وی با قدردانی از تعامل کشاورزان که صبورانه در کنار ما بودند، افزود: مسوولان حوزه کشاورزی نیز نگاه مدیریتی و بهره برداری خوبی داشتند؛ امسال نیز با گزارشی که از وضعیت آب، مخازن و ظرفیت‌های موجود ارائه شد نیاز است تدابیری داشته باشیم.
فرماندار ویژه دزفول با اشاره به بررسی وضعیت خرید محصولات کشاورزی و تنش آبی در این شهرستان اظهارداشت: مراکز خرید گندم و گلزا آمادگی لازم را داشته باشند و شیفت‌های موردنیاز را برقرار کنند.

وی با بیان اینکه برای امنیت محصولات اقدامات لازم انجام می‌شود، بر ضرورت رعایت مسائل بهداشتی در مراکز خرید برای جلوگیری از سرایت کرونا و دیگر بیماری‌های سرایت پذیر تاکید کرد و افزود: بانک کشاورزی ظرف ۴۸ ساعت وجه خرید را پرداخت کند.

فرهمندپور خواستار نظارت و تعامل شرکت پخش فرآورده‌های نفتی برای تامین سوخت شد و گفت: آتش نشانی باید تمهیدات لازم را اتخاد کند تا مشکلی پیش نیاید.
وی از رسانه‌های دزفول که سال گذشته همکاری خوبی برای انتشار اخبار و کنترل تنش آبی داشتند، قدردانی کرد.

فرماندار ویژه دزفول همچنین اظهارداشت: طی یکسال گذشته پیگیری‌های زیادی برای فعال کردن نگهبان محله در دزفول انجام شده که بزودی اجرا خواهد شد.

وی افزود: شرکت مورد نظر خصوصی است ولی برای امنیت اماکن خصوصی، عمومی و اجتماعی و حفظ امنیت در حوزه کشاورزی نیز می‌توان از این طرح استفاده کرد.




0 دیدگاه
دیدگاه خود را بیان کنید