محمد قاسمینژاد که مدیریت شرکت توسعه کشت ذرت نمایندگی خوزستان را نیز برعهده دارد، روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شرکت توسعه کشت ذرت نمایندگی خوزستان با توجه به رسالتی که در انتقال دانش فنی، ارتقای کمی و کیفی تولیدات و توسعه بخش کشاورزی دارد با استفاده از امکانات کلینیک، داروخانه گیاهپزشکی و تیم کارشناسی مجرب با همکاری مدیران استانی و ملی اقدام به اخذ کد قرنطینه محصولات کشاورزی کرده است.
وی ادامه داد: فرآیند قرنطینه و پلمب محمولههای صادراتی تا پیش از این در پایانههای صادراتی شمال کشور به ویژه پایانه آستارا انجام میشد که هزینههایی برای تولیدکننده و صادرکننده به همراه داشت ضمن اینکه به محصول تولیدی خسارت وارد میشد.
مدیر صادرات شرکت توسعه کشت ذرت ایران بیان کرد: محصولات کشاورزی منطقه شمال خوزستان از این پس قبل از صادرات به کشورهای خارجی در شرکت توسعه ذرت خوزستان قرنطینه و آزمایشهای لازم بر روی آنها انجام میشود.
وی با بیان اینکه حدود ۱۰ درصد این حجم محصول به خارج از کشور صادر میشود، افزود: پست قرنطینه از اواسط آذرماه سال جاری با حضور هشت کارشناس در ۲ نوبت کاری و با اکیپهای سیار، کار قرنطینه نباتی را برای محصولات کشاورزی شمال خوزستان در شرکت توسعه ذرت آغاز کرده است.
قاسمینژاد گفت: حدود ۵۰ محموله در طول شبانه روز توسط کارشناسان متخصص و مجرب بازدید و نمونه برداری و سپس در آزمایشگاه کلینیک گیاهپزشکی توسعه کشت ذرت از نظر آفات و بیماریها بررسی میشوند.
وی افزود: این محمولهها درصورت تأیید، پلمب و برای ارسال به کشورهای مختلف به ویژه کشورهای اوراسیا به سمت پایانههای صادراتی حرکت و سپس به کشورهای مقصد صادر میشوند.
پیش بینی صادرات ۳۰۰ هزار تن محصول سبزی و صیفی از شمال خوزستان
مدیر صادرات شرکت توسعه کشت ذرت ایران گفت: برآورد میشود سالانه حدود ۳۰۰ هزار تن محصول سبزی و صیفی از خوزستان به ویژه شمال این استان به خارج از کشور صادر شود که ارز وارداتی آن حدود ۴۲۰ میلیون دلار خواهد بود.
وی توسعه و تقویت زنجیرههای تولید کشاورزی را از راههای رفع مشکلات
بخش کشاورزی دانست و افزود: این زنجیرهها شامل تولید، صادرات و کشاورزی
قراردادی از راهکارهای مهم گذر از مشکلات بخش کشاورزی هستند.
قاسمینژاد اظهارداشت: صادرات به عنوان موتور محرکه اقتصاد و رمز بقای
کشورها در بازار جهانی است و نقش بسیار مهمی در عرصه اقتصاد دارد ضمن
اینکه امکان استفاده از بازارهای جهانی را برای رشد تولیدات داخلی مهیا
میکند.
وی افزود: صادرات موجب برقراری ارتباط و آشنایی تولیدکنندگان
با بازارهای جهانی و ارتقای کمی و کیفی محصولات کشاورزی، ارزآوری، اشتغال،
درآمدزایی و توسعه اقتصادی میشود.
مدیر شرکت توسعه کشت ذرت
خوزستان بیان کرد: استان خوزستان سالانه حدود سه میلیون تن انواع سبزی و
صیفی به ارزش ۳۶۰ هزار میلیارد ریال تولید میکند که علاوه بر تأمین نیاز
استان، تامین کننده بخش عمدهای از بازار کشور در فصلهای سرد سال است.
خوزستان با تولید سالیانه حدود ۱۷.۵ میلیون تن محصولات کشاورزی قطب اول تولید کشور است.
شرکت توسعه ذرت خوزستان در شهرستان دزفول و در نزدیکی شهر صفی آباد واقع شده است.