یکهزار میلیارد ریال برای ترمیم نقاط حادثه‌خیز رودخانه دز نیاز است

یکهزار میلیارد ریال برای ترمیم نقاط حادثه‌خیز رودخانه دز نیاز است
رئیس امور آب شمالغرب خوزستان گفت: برای ترمیم نقاط حادثه خیز رودخانه دز، افزون بر یکهزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

کیسان روئینیان در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: حدود ۱۰ نقطه فرسایش پذیر در رودخانه دز شناسایی شده که برای ترمیم، برآورد هزینه و درخواست تامین اعتبار داده شده است.

وی ادامه داد: با توجه به اعتبار قابل توجه مورد نیاز برای این کار از نماینده دزفول درمجلس نیز درخواست شده پیگیری‌هایی برای جذب این اعتبار از طریق مسوولان کشوری داشته باشد.
رییس امور آب منطقه شمال خوزستان با بیان اینکه برخی نقاط رودخانه فرسایش یافته و امکان بروز حادثه دارند، بیان کرد: ترمیم هر کیلومتر نقطه حادثه خیز بین ۸۰ تا ۹۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

محدودیتی برای تامین آب طرح‌های صنعتی و کشاورزی وجود ندارد 
رئیس امور آب شمالغرب خوزستان اظهارداشت: برای تامین آب طرح‌های صنعتی و کشاورزی در راستای توسعه اشتغال هیچ محدودیتی وجود ندارد و همه درخواست‌ها در این حوزه پذیرفته می‌شوند.
وی افزود: تاکنون افزون بر ۳۰ درخواست حفر چاه برای صنایع و کشاورزی در دزفول دریافت و پذیرفته شده‌اند و هشت مجوز تاکنون صادر شده است. 
۲ هزار و ۹۰۰ حلقه چاه فعال در دزفول وجود دارد
رویینیان گفت: در حال حاضر ۲ هزار و ۹۰۰ حلقه چاه فعال در دزفول وجود دارد که ۶۵۰ حلقه چاه مجاز و پروانه بهره برداری دارند.
وی با بیان اینکه ۴۵۰ حلقه چاه موقت خشکسالی دزفول باید تعیین تکلیف شوند، افزود: برای این چاه‌ها به مدت یکسال به علت خشکسالی مجوز حفر داده شد که تا سال ۹۱ این مجوزها تمدید شدند ولی در حال حاضر غیرمجاز محسوب می‌شوند. 
۵۳ کنتور هوشمند در دزفول نصب شده است
رییس امور آب شمال غرب خوزستان با بیان اینکه وضعیت آب زیرزمینی کشور مطلوب نیست، گفت: حجم برداشت‌های بی‌رویه و کاهش بارندگی‌ها مشکل ایجاد کرده است لذا طرح احیا و تعادل بخشی از سال ۸۷ توسط دولت آغاز شد و نصب کنتور هوشمند در راستای این طرح ملی انجام می‌شود. 
وی هدف از نصب کنتور هوشمند را کنترل میزان برداشت آب اعلام کرد و افزود: تاکنون ۱۳۰ درخواست برای نصب کنتور هوشمند در دزفول دریافت شده که ۶۰ مورد قرارداد بسته شده و ۵۳ کنتور نصب شده است.
رویینیان پرکردن چاه‌های غیرمجاز را از دیگر برنامه‌های طرح احیا دانست و گفت: از سال ۸۷ تاکنون ۱۶۰ حلقه چاه پرشده که ۱۱ مورد مربوط به امسال بوده است.
وی افزود: چاه‌هایی پر می‌شوند که از آب کشاورزی بهره‌مند بوده و مشکلی درخصوص تامین آب ندارند.
یکهزار و ۴۰۰ چاه در باغ ویلاهای دزفول شناسایی شده است 
رییس امور آب شمالغرب خوزستان گفت: تاکنون مجوزی برای حفر چاه در باغ‌ویلاهای دزفول از طرف سازمان آب و برق صادر نشده ولی تاکنون یکهزار و ۴۰۰ چاه در این اماکن شناسایی شده است.
وی افزود: سال گذشته، بیش از چهار هزار هکتار باغ‌ویلا یا زمین مستعد باغ ویلا شدن در دزفول شناسایی شده است.
رفع تصرف ۴۲ هکتار زمین در محدوده امور آب در دزفول 
رویینیان اظهارداشت: حفاظت و بهره برداری از منابع آبی و حریم بستر رودخانه از وظایف امور آب است که بعضا مورد استفاده کشاورزی و ساخت و سازهای غیرمجاز قرار می‌گیرند. 
وی افزود: از سال ۹۸ تاکنون، ۱۲۵ پرونده در خصوص تصرف غیرمجاز این زمین‌ها در دزفول تشکیل و امسال ۴۲ هکتار رفع تصرف شده است.
رییس امور آب شمالغرب خوزستان بیان کرد: این زمین‌ها سالها به منظور پرورش ماهی و باغ تصرف شده بودند که با پیگیری‌های انجام شده رفع تصرف شدند. 
وی با اشاره به آمادگی امور آب شمالغرب خوزستان برای اجاره موقت برخی زمین‌های تحت پوشش که قابلیت دارند، ادامه داد: امسال حدود ۳۰۰ درخواست در این خصوص برای کشت موقت سطحی با رعایت ضوابط زیست محیطی دریافت شده که حدود ۱۰۰ هکتار اجاره داده شده است. 
۱۲ کارگاه شن و ماسه غیرمجاز در دزفول پلمب شدند 
رویینیان گفت: ۷۰ کارگاه فعال شن و ماسه در دزفول فعال است که اکثر آنها در محدوده روستای کهنک واقع شده‌اند.
وی افزود: حدود ۱۲۰ پرونده درخصوص برداشت غیرمجاز شن و ماسه در دزفول تشکیل شده است زیرا برداشت غیراصولی، خسارت‌های جبران ناپذیری به منابع آبی وارد می‌کند.
رییس امور آب شمال غرب خوزستان بیان کرد: ظرفیت‌های شن و ماسه در حوزه روستای کهنک دزفول به وسیله پهپاد شناسایی شده و مجوزهای لازم به واحدهایی که قابلیت داشته باشند، داده خواهد شد.
 وی افزود: بعد از سیلاب سال ۹۵، پایش دبی رودخانه دز به صورت مانیتورینگ در دستور کار قرار گرفت و در سال ۹۶ بهره برداری شد که در جریان سیلاب سال‌های ۹۷ و ۹۸ کمک خوبی برای مدیریت بحران بود. 
رویینیان با بیان اینکه سیستم مانیتورینگ در پنج حوضه خوزستان بهره برداری شده است، اظهارداشت: در حال حاضر دبی رودخانه به صورت آنلاین انجام پایش می‌شود و می‌توان با پیش بینی سیلاب خسارت‌ها را به حداقل رساند.
وی ورود مردم به حریم رودخانه‌ها در پی کاهش بارندگی و دبی رودخانه‌ها را یادآور شد و افزود: هنگام افزایش دبی، برخی روستاها، زمین‌های کشاورزی و ساخت و سازها زیرآب می‌روند.

وی ادامه داد: درواقع انسان‌ها وارد حریم رودخانه و آبها شده‌اند که این ورود غیرمجاز در مواقع سیل آنها را دچار خسارت می‌کند.

شناسایی پنج نقطه برای لایروبی رودخانه دز 
رئیس امور آب شمالغرب خوزستان گفت: شناسایی پنج نقطه برای لایروبی رودخانه دز از محل پایین دست سد تنظیمی تا قبل از پل حمید آباد انجام شده است که در این نقاط ۶ کیلومتر بحرانی وجود دارد.
رویینیان افزود: امسال لایروبی ۲ نقطه انجام شده و بقیه مناطق انجام خواهد شد. 
وی با بیان اینکه لایروبی تاثیر چندانی در آب گذری رودخانه ندارد، ادامه داد: برخی روستاهای دزفول نظیر زاویه‌ها به علت آبیاری سنتی کشاورزی و به این دلیل که از طریق نهر به طور مستقیم از رودخانه آبیاری می‌کنند هنگام سیلاب دچار خسارت می‌شود.
۸۰ میلیارد ریال برای ترمیم و احداث سیل بندهای دزفول نیاز است 
رئیس امور آب شمالغرب خوزستان گفت: متولی سیل بندها وزارت کشور است ولی سازمان آب  و برق دزفول احداث یا ترمیم سیل بند در سه نقطه پایین دست سد تنظیمی به طول ۶ کیلومتر را آغاز کرده که امیدواریم تا قبل از بارندگی‌ها انجام شوند.
وی افزود: سیل بند بالارود در روستای زاویه مشعلی ترمیم و سیل بند ساحل شرقی واقع در بنه علوان از محل اعتبارات سازمان آب و برق خوزستان احداث خواهد شد.

اداره امور آب شمالغرب خوزستان یکی از مناطق ۹گانه امور آب خوزستان است که ۴۸ هزار کیلومتر  را تحت پوشش دارد.

 منابع آب شمالغرب خوزستان بدلیل گستردگی از نظر مدیریت مخازن، وابستگی به سایر بخش‌ها و مصرف کشاورزی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.




0 دیدگاه
دیدگاه خود را بیان کنید