نقش معروف و منکر سازمانی در اصلاح جامعه مهم تر است

نقش معروف و منکر سازمانی در اصلاح جامعه مهم تر است
رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران بر ضرورت تغییر نگاه جامعه نسبت به معروف و منکر ساختاری و سازمان یافته تاکید کرد.

رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران بر ضرورت تغییر نگاه جامعه نسبت به معروف و منکر ساختاری و سازمان یافته تاکید کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه آبیاری دز حجت الاسلام و المسلمین  "عبدالحسین خسروپناه" گفت: آیات و روایات زیادی درباره موضوع امر به معروف و نهی از منکر وجود دارد و همواره تاکید ائمه معصومین (ع) به این موضوع و نشر آن در جامعه بوده‌ است.

وی با اشاره به انواع امر به معروف و نهی از منکر گفت: معروف و منکر گاهی فردی است یعنی یک فرد عمل معروف یا منکر را انجام می دهد و گاهی نیز یک جمع یا گروه معروف یا منکر انجام می‌دهد. مثلا عزاداری یک هیات برای امام حسین(ع)  یک معروف جمعی است. اما گاهی معروف و منکر ساختاری است که یک سازمان بزرگ یا اداره یا وزارتخانه آن را مرتکب می‌شود و این نوع، بدترین نوع معروف و منکر است.

این پژوهشگر مذهبی  با اشاره به آسیب‌های یک سازمان فاسد افزود: منکر سازمانی یک جامعه را فاسد می کند و اگر راه خود را ادامه دهد امتی را فاسد می کند. ما در زیارت عاشورا هم می بینیم که در بین لعنت شدگان اسم برخی امت‌ها هم آمده است که نشان از فساد گسترده در آن امت‌ها دارد.

 وی با اشاره به تیپ‌های شخصیتی حاضر در کربلا گفت: اینهایی که در سپاه عمر سعد بودند تیپ‌های شخصیتی مختلفی داشتند از نماز شب‌خوان و عابد و مجتهد داشتند تا افراد فاسد و شارب خمر. دسته دیگر هم افرادی بودند که تخریب ذهنی شده بودند اینقدر حجم تخریب ذهنی اینها زیاد بود که برای کشته شدن امام حسین(ع) شتر و گوسفند نذر کرده بودند. امام حسین(ع) به اینها چه گفت؟ گفت دلیل اینکه شماها مقابل من ایستاده‌اید این است که شکم‌هایتان از مال حرام پر شده است. فرد، اول مال حرام کسب می کند بعد یواش یواش به دین شبهه می‌کند آن‌هم نه شبهه علمی و معرفتی بلکه شبهه کنشی مطرح می کند.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اصحاب امام حسین(ع) گفت: در اصحاب حضرت اباعبدالله هم تیپ‌های مختلف حضور داشتند. وجه اشتراک این افراد با هم چه بود که در کنار هم قرار گرفتند؟ وجه اشتراک این افراد نگاه به آخرت بود. دلیل غرق نشدن اینان در فساد سازمانی و ساختاری این نگاه مثبت‌شان بود و این وجه تمایز آنها با سپاهیان عمرسعد بود که مانع غرق شدن آنها در مال حرام بود.

آئین سوگواری اباعبدالله الحسین علیه السلام در قالب هئیت عزاداران صنعت آب وبرق دزفول همه ساله در دهه اول ماه محرم در مسجد امام حسین علیه السلام کوی سوم شعبان دزفول برگزار می شود.




0 دیدگاه
دیدگاه خود را بیان کنید