کمبود آب در خوزستان یکی از فاکتورهای محدودکننده مصارف آبی و کشاورزی است

کمبود آب در خوزستان یکی از فاکتورهای محدودکننده مصارف آبی و کشاورزی است
معاون مطالعات پایه و طرح های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: مقوله کمبود آب در مناطق خشک و نیمه خشک مانند خوزستان، یکی از فاکتورهای محدودکننده در بخش های مختلف مصارف آبی و کشاورزی است.

به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، "هوشنگ حسونی زاده" در همایش مدیریت فصلی منابع آب در مناطق خشک و نیمه خشک که با حضور اساتید برجسته دانشگاه های معتبر کشور آلمان در اهواز برگزار شد، با اشاره به تبخیر متوسط سالانه بیش از 2000 میلی متر و ریزش های جوی به میزان  246 میلی متر در سال گفت: این رقم در سال های اخیر 50 درصد کاهش داشته، بنابراین نمی تواند جوابگوی جبران تبخیر باشد.

وی افزود: پراکنش نامناسب بارندگی در استان نیز موجب شده تا زمین های کشاورزی به درستی آبیاری نشده و به همین علت تاثیر قابل ملاحظه ای روی محصولات مختلف کشاورزی را شاهد نباشیم.

معاون مطالعات پایه و طرح های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به انعقاد تفاهم نامه همکاری این سازمان با هفت دانشگاه و مرکز تحقیقاتی از کشور آلمان تصریح کرد: بر اساس تفاهم نامه موجود، پروژه ساوام، مدیریت فصلی منابع آب را برای حوضه کارون بزرگ انجام خواهد داد.

حسونی زاده ادامه داد: نتایج این پروژه سه ساله که با همکاری هفت دانشگاه، مرکز تحقیقاتی و شرکت آلمانی انجام خواهد شد، در قالب مطالعات و پیش بینی های بلندمدت مدل های هواشناسی، هیدرولوژی و منابع آب در اختیار سازمان آب و برق خوزستان قرار خواهد گرفت.

همایش مدیریت فصلی منابع آب در مناطق خشک و نیمه خشک، از شامگاه 18 آذرماه با حضور اساتید برجسته دانشگاه های معتبر کشور آلمان، تعدادی از مدیران منابع آب ایران، موسسه ژئوفیزیک و مدیران هواشناسی، زمین شناسی، جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و توسعه نیشکر خوزستان در سالن همایش های بین المللی بوستان اهواز آغاز به کار کرد و تا شامگاه چهارشنبه 22 آذرماه ادامه خواهد داشت. بازدید از سدها و سازه های تاریخی- آبی خوزستان و برگزاری کارگاه های مختلف تخصصی از برنامه های این همایش چهار روزه است.




0 دیدگاه
دیدگاه خود را بیان کنید