به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، نرگس ظهرابی در نشست سالیانه کمیته ملی آبیاری و زهکشی ایران ادامه داد: این کارگاه با محوریت زهکشی و پایداری محیط زیست برپا می شود و تاکنون هم 21 کشور برای حضور در این کارگاه مقالات علمی خود را ارایه کرده اند.
وی محورهای این کارگاه بین المللی را اقدام های لازم برای بهبود کیفیت زه آب ها، کاهش حجم زه آب ها، معیارهای طراحی دوستدار محیط زیست و بکارگیری روش های جایگزین زهکشی بیان کرد.
ظهرابی ادامه داد: همزمان با برگزاری کارگاه یاد شده، نشست های تخصصی با حضور اندیشمندان مرتبط با این بخش برگزار خواهد شد.
ظهرابی همچنین از برگزاری دومین نشست منطقه ای کمیته زهکشی در کنار این کارگاه بین المللی خبرداد.
خوزستان با مساحت 6.4 میلیون هکتار و جمعیتی بالغ بر پنج و نیم میلیون نفر در جنوب غرب ایران قرار دارد. این استان دارای بیشترین منابع نفت و گاز و چند بندر است.
دو سوم از مساحت خوزستان را دشت های رسوبی تشکیل می دهند و یک سوم نیز کوهستانی است و بیش از سه و نیم میلیون هکتار از مساحت این استان را دشت و بیش از 700 هزار هکتار را نیز تالاب های هورالعظیم و شادگان تشکیل می دهند.
دو و نیم میلیون از مساحت دشت خوزستان، قابل کشت است و سطح آب زیرزمینی در دشت خوزستان در نزدیکی زمین قرار گرفته و بسیار هم شور است.
اکنون در خوزستان نزدیک به 550 هزار هکتار شبکه آبیاری و زهکشی وجود دارد و 370 هزار هکتار شبکه آبیاری فرعی نیز از سوی وزارت جهاد کشاورزی در این استان ساخته شده است.
پیشتر مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به وجود ظرفیت 22 میلیارد مترمکعبی ذخیره آب در خوزستان ، اظهار کرد: اکنون 800 هزار هکتار شبکه آبیاری و زهکشی در دست اجرا داریم، بنابراین خوزستان با چنین ظرفیت هایی پشتیبان بسیار خوبی برای تشکیل گروه منطقه ای در ایران خواهد بود.
مسئول کمیته منطقه ای خوزستان کمیته ملی آبیاری و زهکشی گفت: سیزدهمین کارگاه بین المللی زهکشی و آبیاری ایران 14تا 17 اسفند امسال در شهر اهواز برگزار می شود.
تاریخ و زمان: 00:01 1395/10/18
گروه: اخبار آب و کشاورزی کشور
منبع خبر:
ایرنا خوزستان
تعداد بازدید: 0