به گزارش ایرنا سیدمحمد سجادیان در دومین نشست شورای حفاظت از منابع آب شهرستان دزفول در سالن جلسات فرمانداری افزود:تعداد 9 هزار و 104 حلقه چاه در استان خوزستان وجود دارد که میزان برداشت آب از آنها در سال یک هزار و 595 میلیون مترمکعب می باشد.
وی با تاکید بر ضرورت مسدود کردن چاه های آب برای حفظ منابع آب زیرزمینی ،تعداد چاه های آب غیرمجاز در استان خوزستان را یک هزار و 700 حلقه عنوان کرد و افزود:پنجهزار حلقه چاه مجاز آب در استان خوزستان وجود دارد.
مدیر امور آب شمالغرب خوزستان اظهار کرد:تمرکز چاه های استان در مناطق شمال و شمالغرب خوزستان به ویژه شوش است و تا بهبهان و رامهرمز ادامه دارد ولی منطقه قلعه تل و فکه جزو مناطق بحرانی محسوب می شوند.
وی افزود:حدود 90 تا 92 درصد از منابع آب کشور صرف کشاورزی می شود و هشت درصد باقیمانده در بخش صنعت و آشامیدنی مصرف می شود ضمن اینکه 17 رشته قنات و 481 دهنه چشمه در خوزستان وجود دارد که متاسفانه 13 رشته از این قنات ها در شهرستان دزفول به دلیل واقع شدن در اراضی کشاورزی تخریب شده اند.
سجادیان با اشاره به اینکه از 912 چاه شهرستان دزفول 609 چاه دارای مجوز هستند که با توجه به این حجم زیاد چاه ها و برای حفظ منابع آبی مسدود کردن چاه ها در دستور کار قرار گرفته است.
وی گفت:در 2 سال گذشته حدود 14 حلقه چاه شرکت های کشت و صنعت رجایی و شهید بهشتی و مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد از سوی امور آب شمالغرب خوزستان پلمب شد که به دلیل همکاری نکردن مسئولان این شرکت ها ،چاه ها فک پلمب شدند.
وی ضمن انتقاد از همکاری نکردن مدیران دستگاه های اجرایی دزفول با امور آب گفت: تمدید پروانه فعالیت چاه ها از سال 93 متوقف شده و از 2 سال پیش تاکنون هیچ گونه مجوزی تمدید نشده است ولی اعمال محدودیت ها تبعات اجتماعی خاص خود را دارد لذا برای مسدود کردن چاه ها ابتدا باید از اداره های دولتی و دستگاه های اجرایی آغاز کرد و بعد از آن به سمت چاه های مردم رفت.
نجف هدایت عضو هیات علمی دانشگاه آزاد دزفول نیز در این نشست ضمن انتقاد از موضوع مسدود کردن چاه های آب در این شهرستان گفت:بستن چاه های آبی که دارای مجوز هستند کاری غیرممکن است زیرا به دلیل ورشکستگی کشاورزان با اعتراض شدید آنها روبرو می شویم .
وی فرهنگ سازی را ابزاری مناسب برای تغییر الگوی مصرف مردم دانست و گفت:باید برای کاهش افت فشار آب ،پایداری،امنیت،استمرار معیشت در کشور،بهره وری و کارآیی فرهنگ سازی کرد زیرا استان خوزستان با وجود منابع آب فراوان ، نصف دیگر استان ها سهم آب دارد و این حق مردم نیست.
این عضو هیات علمی دانشگاه آزاد دزفول اظهار کرد:کشت نیشکر در خوزستان یکی از کشت هایی آب بر بوده که باید کشت آن مدیریت شود تا منابع آبی در استان حفظ شود.
فرماندار ویژه شهرستان دزفول نیز خواستار برخورد با اداره ها و دستگاه های دولتی و نیز شرکت های کشت و صنعت در خصوص استفاده غیرمجاز از چاه های آب زیرزمینی شد و گفت:طرح پلمب چاه های آب غیر مجاز باید از دستگاه های اجرایی آغاز شود تابرای مردم فرهنگ سازی شود.
حبیب اله آصفی افزود: برای حفظ منابع ملی باید حرکت کرد و از غارهای دست کند مشرف بر رودخانه دز در راستای ایجاد اشتغال ودرآمدزایی استفاده کرد که در این خصوص هر گونه حمایتی از سوی فرمانداری دریغ نمی شود.
مدیر امور آب شمالغرب استان خوزستان تعداد چاه های آب شهرستان دزفول را 912 حلقه عنوان کرد و گفت:حدود 200 حلقه چاه غیرمجاز در شهرستان دزفول وجود دارد.
تاریخ و زمان: 00:11 1395/09/06
گروه: اخبار آب و کشاورزی کشور
منبع خبر:
ایرنا خوزستان
تعداد بازدید: 0