هشدار به ساکنان حریم رودخانه کرخه

هشدار به ساکنان حریم رودخانه کرخه
مدیر عامل سدکرخه گفت:با توجه به تجربه وقوع سیلاب، مناطق پایین تراز تراز 226متر از سطح دریا، پیشروی آب مخزن سد کرخه را تجربه خواهندکرد لذاتردد واقامت کشاورزان ودامداران درحریم رودخانه خطرناک خواهد بود.
فریدون صالحی فر به خبرنگار ایرنا افزود: با شروع سال آبی 56-95 همچنین تجربه سال گذشته آبی در خصوص طغیان رودخانه های کرخه و دز به منظور کاهش خسارت های ناشی از سیلاب های احتمالی ، هماهنگی لازم بین اداره های ذیربط انجام گرفته است.
وی افزود: کلیه زمین های محدوده رودخانه مطابق قوانین و مقررات کشور تملک و قیمت این اراضی با نظارت دستگاه قضایی به مالکین پرداخت شده است.
مدیرعامل سد و نیروگاه کرخه گفت:با توجه به برنامه ریزی های انجام شده ارتفاع سد مخزنی کرخه به تراز کم سابقه ای در سال آبی جاری خواهد رسید.
صالحی فر افزود:در فروردین ماه امسال تراز سد کرخه به افزایش چشمگیر رسید اما با توجه به برنامه ریزی ها ، تراز سال آبی جاری حتی 11 متر از این تراز هم بالاتر خواهد رفت.
صالحی فر افزود:کشاورزان ، دامپروران و افرادی که به هر دلیل به صورت غیر قانونی از حریم رودخانه ها و مخازن بهره برداری می کنند باید هشدارهای لازم در این خصوص را جدی بگیرند.
صالحی ظرفیت گنجایش آب مخزن سد کرخه را هشت میلیارد متر مکعب عنوان کرد و افزود:هم اکنون حجم آب مخزن سد کرخه 3،5 میلیارد متر مکعب می باشد.
مدیر عامل سد و نیروگاه کرخه میزان تولید انرژی برق در نیروگاه سد کرخه طی امسال را بیش از 455 هزار و 504 مگاوات ساعت انرژی عنوان کرد.
کرخه ، دز و بالارود سه سد مهم در شمال استان خوزستان می باشند.
طغیان رودخانه دز در فروردین ماه سالجاری موجب ایجاد شرایط بحرانی در خوزستان شد.
سد کرخه یکی از بزرگ ترین سدهای خاکی دنیا و بزرگ ترین سد خاکی ایران و خاورمیانه است که بر روی رودخانه کرخه در 22 کیلومتری شمال غربی اندیمشک در استان خوزستان ساخته شده است.
عملیات اجرایی این سد در سال 1370 آغاز و در سال 1380 به پایان رسید.
آب 160 هزار هکتار از اراضی پایین دست و نیز 400 روستای استان خوزستان از سد کرخه تامین می شود.



0 دیدگاه
دیدگاه خود را بیان کنید