مصطفی شبه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خوزستان، اظهار کرد: در حوضه مارون به دلیل میزان آورد پایین این رودخانه، باید برای تأمین آب مورد نیاز کشت پاییزه با برنامه دقیقتری عمل کنیم تا آب مورد نیاز کشاورزان این حوضه هم تأمین شود.
وی افزود: در حوضه مارون، اولین رهاسازی آب 10 آبانماه انجام خواهد شد که در این زمینه سازمان آب و برق با برنامه دقیقتری عمل خواهد کرد.
شبه تصریح کرد: حوضه مارون در شرایط پیش از کشت و شرایط عادی رهاسازی زیادی نداشته و آب رها شده تنها در حد نیازهای زیست محیطی رودخانه بوده است.
وی با اشاره به اینکه در نوبت اول، میزان آب رهاسازی شده در حوضه مارون 80 مترمکعب بر ثانیه است، گفت: امیدواریم کشاورزان آب نوبت اول موردنیاز خود را در برنامهای 17 روزه دریافت کنند و به دلیل اینکه آب اول، تلفات بیشتری دارد و بخشی از آن از بستر رودخانه خارج میشود، میزان آب قابل رهاسازی، بیشتر خواهد بود.
شبه در خصوص کیفیت آب رهاسازی شده در حوضه مارون عنوان کرد: با توجه به اینکه در حوضه مارون شرایط نسبت به آورد سالهای نرمال، مناسب نیست و آورد آن حدود یک دوم سال نرمال است. آبی که در اولین رهاسازی به دست کشاورز میرسد از کیفیت پایینی برخوردار است اما در ادامه با خودپالایی رودخانه، کیفیت آن بهبود یافته و EC آن کاهش پیدا میکند.
وی خاطرنشان کرد: میزان رهاسازی آب در حوضههای کارون، دز و کرخه طبق قراردادهایی است که این سازمان نسبت به آنها متعهد شده است تا آب مورد تقاضای کشاورزان را تأمین کند. اگر کشاورزان به موقع درخواست ارائه کنند و سپس به عقد قرارداد بپردازند، به شکل خودکار آب مورد نیاز آنها تأمین میشود.
معاون سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به تأمین به موقع آب مورد نیاز برای کشت پاییزه در استان گفت: در حوضههای کارون، دز و کرخه هیچ مشکلی در تأمین آب وجود ندارد و آب مورد نیاز به موقع تأمین خواهد شد.
تاریخ و زمان: 00:10 1395/08/09
گروه: اخبار آب و کشاورزی کشور
منبع خبر:
ایسنا خوزستان
تعداد بازدید: 0