تشکل های بهره برداران در طرح احیاء کشاورزی خوزستان سامان می گیرد

تشکل های بهره برداران در طرح احیاء کشاورزی خوزستان سامان می گیرد
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان گفت: یک تا 2 درصد اعتبارات طرح احیاء کشاورزی خوزستان و ایلام به ساماندهی تشکل های بهره برداران اختصاص می یابد.
به گزارش ایرنا امید حاجتی  در همایش عملکرد دولت تدبیر و امید در طرح احیاء اراضی کشاورزی خوزستان و ایلام که در تالار مهتاب اهواز برگزار شد، اظهار کرد: در آخرین نشستی که در سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور برگزار شد بر اساس پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی مقرر شد، یک تا 2 درصد اعتبارات طرح به ساماندهی تشکل های بهره برداران اختصاص یابد تا همزمان با اجرای طرح پیش برود.
وی ادامه داد: مطالعات جامع برای بهره برداری از طرح و الگوی کشت نیز به جهاد کشاورزی واگذار شده است.
حاجتی اعتبار مورد نیاز برای مرحله نخست طرح را 4.4 هزار میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: 80 میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی برای مهار آب های مرزی اختصاص می یابد که در نشستی با جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری داشتیم مقرر شد اعتبار مرحله دوم طرح 550 هزار هکتاری نیز از این محل تامین خواهد شد.
وی همچنین با اشاره به شرایط رکود اقتصادی و تورم در کشور گفت: علیرغم تحریم ها کشور در حال خروج از این رکود و مهار تورم است البته هنوز تا اهداف نهایی دولت فاصله داریم.
حاجتی با اشاره به اجرای طرح های بزرگی که می تواند کشور را از رکود اقتصادی خارج کند گفت: طرح احیاء اراضی دشت های خوزستان و ایلام یکی از موفق ترین طرح های آب و خاک کشور است که از سال 1375 با تاکید رهبری مصوب شد اما از شتاب لازم در اجرا برخودار نبود و در سال 92 و بعد از سفر رئیس جمهوری به خوزستان توانست منابع اعتباری لازم را به دست آورد.
وی آثار مستقیم این طرح را برای کشور و خوزستان یادآور شد و افزود: طرح کشاورزی رهبری یک طرح مهم در تامین امنیت غذایی کشور به شمار می آید و در تولید شکر و قند می تواند کشور را به بی نیازی واقعی برساند.
به گفته وی علاوه بر جنبه های مختلف این طرح، از نظر اشتغالزایی نیز حدود هشت هزار و 500 نفر در آن مشغول به کار هستند.
حاجتی با بیان اینکه 10 درصد از اراضی خوزستان تحت پوشش طرح رهبری قرار دارند اظهار کرد: این طرح عظیم افزایش بازدهی محصولات کشاورزی، افزایش درآمد و ثروت و ارزش اراضی را به دنبال دارد که در راستای توسعه عدالت اقتصادی خواهد بود.
وی اضافه کرد: سعی شده در این طرح از متخصصان بومی استان استفاده شود و بخشنامه خرید داخلی تولیدات استانی در آن رعایت شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با اشاره به بررسی ابعاد مختلف طرح در نشست های استانی و ملی گفت: اگر چه این طرح از نظر فنی با مشکلاتی مواجه است اما مطلوب و قابل دفاع است.
وی همچنین به برخی مشکلات این طرح اشاره کرد و افزود: کمبود اعتبار برای تکمیل و اصلاح کانال ها و زهکش های اصلی و مدیریت زهاب های این طرح که به مراتب از طرح توسعه نیشکر بیشتر است از مشکلات این طرح هستند.
حاجتی تاکید کرد: برای تحقق توازن منطقه ای، قرار است 50 هزار هکتار از اراضی کشاورزی مستعد شمال خوزستان نیز تحت پوشش این طرح قرار بگیرند.
وی اضافه کرد: صنایع تبدیلی، نگهداری و بسته بندی محصولات کشاورزی نیز در راستای همین طرح باید به اجرا درآید تا بتوانیم از تمامی چرخه ارزش افزوده بالقوه این طرح برخوردار شویم و شاهد افزایش ثروت و درآمد در استان باشیم.
وی در ادامه با اشاره به تصویب 15 شهرک کشاورزی در استان اظهار کرد: تاکنون مطالعات چهار شهرک کشاورزی نهایی شده که عملیات اجرایی این تعداد امسال آغاز می شود.
به گفته وی ایجاد صنایع تبدیلی و بسته بندی در این شهرک ها می تواند باعث بهبود وضعیت تولید و اشتغال در استان شود.

*طرحی که می تواند خوزستان را ثروتمند کند
رئیس نظام صنفی کشاورزی خوزستان همچنین در این همایش گفت: در صورت اجرای کامل طرح احیاء اراضی کشاورزی، خوزستان به همه خواسته های تاریخی خود برای رفاه حداکثری می رسد و فقر و بیکاری و سایر معضلات اجتماعی از این استان رخت برمی بندد.
مسعود اسدی با اشاره به غنی بودن خوزستان از نظر منابع آب و خاک افزود: در تصویب طرح احیای اراضی کشاورزی، لطف و عنایت رهبری به مردم خوزستان فراموش نشدنی است و خدمتی که دولت تدبیر و امید در اختصاص منابع مالی (در شرایط بحران) به آن داشت نیز قابل انکار نیست.
وی همچنین این طرح را لطف نظام به قوم شریف و دلاور عرب توصیف کرد و گفت: با اجرای کامل این طرح این قوم در طول تاریخ به ثروتمندترین قوم کشور تبدیل می شود.
اسدی با بیان اینکه انتقادات وارده شامل کلیت و ماهیت طرح 550 هزار هکتاری نیست، اظهار کرد: انتقادات مطرح شده مربوط به عملکرد مجری طرح است که این مسائل بعد از هفته دولت در همایشی تخصصی مورد بحث قرار می گیرد.
وی با تاکید بر اینکه مرحله دوم طرح باید به مجری جدید واگذار شود تصریح کرد: تشکل های کشاورزی در مرحله دوم طرح با موسسه جهاد نصر (مجری فعلی) همکاری نخواهند کرد. طرح احیای 800 هزار هکتار از اراضی خوزستان و ایلام موسوم به طرح مقام معظم رهبری، سال 1375 در سفر مقام معظم رهبری به خوزستان مصوب شد. این طرح به عنوان بزرگترین طرح تاریخ کشاورزی در کشور معرفی شده است.
از سال 1387 این طرح به 550 هزار هکتار (500 هزار هکتار خوزستان و 50 هزار هکتار ایلام) کاهش یافت و نیز به دلیل اختصاص نیافتن منابع اعتباری طرح با کندی زیادی همراه بود.
در سال 1392 این طرح در پی سفر رئیس جمهوری به خوزستان شتاب گرفت و 1.5 میلیارد دلار ازمحل صندوق توسعه ملی برای اجرای آن تصویب شد. این طرح اکنون در 18 شهرستان در خوزستان و یک شهرستان در ایلام فعال است که شامل 70 کارگاه اجرایی و بیش از هشت هزار نفر نیروی انسانی است.



0 دیدگاه
دیدگاه خود را بیان کنید