به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه آبیاری دز"محمد اسلامی" گفت: برای رساندن آب به زمینهای کشاورزی منطقه وسیع شمال خوزستان هزینه های زیادی صرف می شود که معمولا کمتر به چشم می آید.
وی با اشاره به میزان نرخ آب بهای زراعی در فصل زراعی تاکید کرد: بدلیل مکانیسم متفاوت تعیین آب بهای زراعی، مبلغ دریافتی از کشاورزان همه ساله بصورت "علی الحساب" بوده و امسال بدلیل تاخیر در ارائه آمارنامه عملکرد محصولات کشاورزی، تعرفه ها بر اساس سال ماقبل تعیین شده بود که دراین میان آب بهای برخی محصولات افزایش و برخی کاهش یافته بود.
اسلامی تعیین آب بهای سال زراعی را بر اساس ۲ شاخص میزان عملکرد محصول در واحد سطح و نرخ گیری روزانه از میادین تره بار عنوان کرد وگفت: به دلیل خرید تضمینی محصولات استراتژیکی مانند ذرت و گندم، مشکل خاصی برای قیمت گذاری آب بهای این محصولات وجود ندارد ولی برای تعیین نرخ آب بهای سایر محصولات کشاورزی نیاز به تعیین قیمت سایر محصولات است که این کار با همکاری انجمن صنفی و با نرخ گیری محصولات کشاورزی در میدان بار دزفول به عنوان بارانداز محصولات شمال خوزستان در سه نوبت اول، وسط و آخر وقت در سه روز تعیین می شود.
وی اولویت شرکت متبوع خود را همکاری با کشاورزان برای افزایش تولید و رفع نگرانی از تامین آب و آب بها اعلام کرد و گفت: با ابلاغ تعرفه های جدید، آب بهای برخی از محصولات کاهش خواهد یافت.
مدیرعامل شبکه های آبیاری شمال خوزستان خاطر نشان کرد: شرکت به دنبال کاهش فشار اقتصادی به کشاورزان است و برای کاهش نگرانی کشاورزان نهایت همکاری را می کند.
اسلامی مهمترین مشکل بخش کشاورزی منطقه شمال خوزستان را عدم وجود بازار یابی و فروش برخی ازمحصولات عنوان کرد وگفت: موتور محرکه تولید فروش است و باید برای فروش به موقع محصولات زراعی و باغی چاره اندیشی شود.
امام جمعه دزفول نیز با تاکید بر اهمیت آب گفت : وظیفه ما حمایت از مسئولین در چارچوب قانون است تا برای حل مشکلات مردم برنامه ریزی بهتری صورت پذیرد.
حجه الاسلام و المسلمین قاضی دزفولی افزود: کشاورزی در منطقه شمال خوزستان با اقتصاد و معیشت مردم ارتباط تنگاتنگ دارد لذا انعکاس مسائل بخش کشاورزی برای نهاد امامت جمعه بسیار اهمیت دارد.
وی توضیحات مدیرعامل شرکت آبیاری شمال خوزستان را شفاف توصیف کرد و گفت: اگر قانون ولو قانون دارای نقیصه رعایت شود بهتر از بی قانونی است.
شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری شمال خوزستان محدوده ای بالغ بر ۱۸۰ هزار هکتار را از اراضی شهرهای دزفول،شوش،اندیمشم و دشت آزادگان در بر می گیرد.
۱۸ هزار باغدار ، کشاورز و4 شرکت بزرگ کشت و صنعت هفت تپه و کارون ، شهید رجایی و شهید بهشتی و برخی مصارف صنعتی از ظرفیت آب کانال های شبکه های آبیاری شمال خوزستان بهره مند می باشند.
0 دیدگاه
دیدگاه خود را بیان کنید