مسئول کمیته آبیاری و زهکشی خوزستان: تغییر اقلیم، خشکسالی و توفان خاک پیش روی خوزستان است

مسئول کمیته آبیاری و زهکشی خوزستان: تغییر اقلیم، خشکسالی و توفان خاک پیش روی خوزستان است
مسئول کمیته منطقه ای آبیاری و زهکشی استان خوزستان با بیان اینکه منابع آبی خوزستان در حال خشک شدن است گفت: حساس شدن این استان به تغییرات اقلیمی باعث افزایش خشکسالی و توفان های گرد و خاک شده است.
به گزارش ایرنا نرگس ظهرابی در کارگاه بین المللی همکاری تحقیقاتی در زمینه مدیریت پایدار آب کشاورزی که در سرسرای اجتماعات هتل پارس اهواز برگزار شد اظهار کرد: محیط زیست خوزستان هم اکنون زیرفشار است و تغییرات اقلیمی تاثیر منفی روی این استان داشته است.
وی با اشاره به چالش های خوزستان در زمینه بهره برداری از منابع آبی افزود: کیفیت آب، طرح های توسعه کشاورزی و مدیریت آن، مشارکت سهامداران و سیاست گذاری در کشاورزی از جمله این چالش ها هستند.
مشاور علوم و تکنولوژی های جدید آب سازمان آب و برق خوزستان تغییرات اقلیمی در استان را یادآور شد و اظهار کرد: نفوذ آب دریا به رودخانه کارون باعث شور شدن آب این رودخانه و از بین رفتن نخلستان ها شده است.
ظهرابی اضافه کرد: از دیگر معضلات استان کاهش قیمت آب و تولید کشاورزی و همچنین مسائل مربوط به آب بران و بهره برداران است.
وی در ادامه اظهار کرد: بیش از 70 درصد انرژی برقابی کشور در سدهای بزرگ خوزستان تولید می شود و سالانه به طور متوسط 13 هزار و 700 گیگاوات برق به شبکه ملی می دهد.
ظهرابی با اشاره به استعداد خوزستان در زمینه کشاورزی افزود: این استان 2 میلیون و 500 هزار هکتار زمین حاصلخیز دارد که هم اکنون شبکه های آبیاری و زهکشی 450 هزار هکتار آن در حال بهره برداری و یک میلیون هکتار نیز در حال توسعه است.
وی همچنین گفت: سازمان آب و برق خوزستان آماده مشارکت علمی و اشتراک تجارب خود در زمینه مسائل مربوط به آبیاری و زهکشی است.
بر اساس این گزارش، کارگاه دو روزه بین المللی همکاری های تحقیقاتی در زمینه مدیریت پایدار آب کشاورزی و اولین جلسه هیات مدیره گروه منطقه ای ایران امروز در اهواز آغاز به کار کرد.
رحیم میدانی معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا، نی ریزی رئیس کمیسیون بین المللی آبیاری و زهکشی و نمایندگانی از کشورهای کره، عراق، روسیه و مالی در این کارگاه حضور داشتند.



0 دیدگاه
دیدگاه خود را بیان کنید