تنها 1/2 میلیون هکتار زمین های دشت خوزستان کشت می شود

تنها 1/2 میلیون هکتار زمین های دشت خوزستان کشت می شود
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: از 3.5میلیون هکتار دشت خوزستان 2.5میلیون هکتار قابل کشت است که به دلیل کمبود منابع آب 1.2 میلیون هکتار بیشتر کشت نمی شود.
به گزارش ایرنا محمدرضا شمسایی در آئین افتتاحیه کارگاه بین المللی همکاری های مدیریت آب کشاورزی در سرسرای اجتماعات هتل پارس اهواز اظهار کرد: یک سوم مساحت استان کوهستانی و کوهپایه ای و دو سوم مساحت استان را دشت های رسوبی تشکیل می دهد. دشت های خوزستان بیش از 3.5 میلیون هکتار هستند و بیش از 700 هزار هکتار را دو تالاب شادگان و هورالعظیم تشکیل می دهند.
وی توضیح داد: هم اکنون در خوزستان نزدیک به 550 هزار هکتار شبکه آبیاری و زهکشی اصلی ساخته شده و به بهربرداری رسیده است و جهاد کشاورزی تاکنون 370 هزار هکتار شبکه فرعی ساخته است.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان ظرفیت ذخیره سازی آب در پشت سدهای خوزستان را 22 میلیارد مترمکعب عنوان کرد و گفت:هم اکنون 800 هزار هکتار شبکه آبیاری و زهکشی در دست اجرا است که پشتیبان خوبی برای تشکیل گره منطقه ای ایران در این استان محسوب می شود.
وی بیان کرد: تلاش می کنیم تا زمینه برای انتقال فناوری، ایجاد شبکه های تبادل اطلاعات و تجارب کشورهای عضو برای تامین امنیت آب و غذا فراهم شود.
شمسایی با بیان اینکه سازه های آبی زیادی در خوزستان ساخته شده است ادامه داد: قدمت سازه های آبی و تاریخی در خوزستان به بیش از سه هزار و 200 سال قبل می رسد. بیش از 300 سازه آبی ـ تاریخی در خوزستان وجود دارد.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: استان خوزستان در جنوب غربی ایران واقع شده است و با مساحت 6.4 میلیون هکتار وسعت و 4.7 میلیون نفر جمعیت دارای بیشترین منابع نفت و گاز است.
در ادامه این کارگاه نیز سعید نیریزی
، ریاست کمیسیون بین المللی آبیاری و زهکشی، پیرامون دیدگاه های ICID در زمینه همکاریهای تحقیقاتی و دکتر مدنی، استاد امپریال کالج لندن، درباره پیوند آب غذا انرژی سخنرانی کردند.
علاوه بر این در بخش دوم این کارگاه نمایندگان کشورهای کره جنوبی ، عراق، روسیه و مالی گزارشاتی را از کشور خودشان ارایه کردند.
همچنین در روز دوم میزگردهای تخصصی با محوریت مکانیزم های همکاری های منطقه ای در تحقیقات شیوه های تبادل تجربیات حاصله و نتایج تحقیقات شیوه های تامین اعتبار مورد نیاز بررسی می شود.



0 دیدگاه
دیدگاه خود را بیان کنید