"حمیدرضا اسماعیلی"، نحوه محاسبه آب بها در شبكه هاي آبياري را بر اساس قانون تثبيت آب بهاي زراعي مصوب سال 69 مجلس شوراي اسلامي و آيين نامه اجرايي همين قانون دانست و گفت:در اين قانون درصد سهم آب بها از محصول، بسته به نوع شبكه ها اعم از مدرن ، تلفيقي يا سنتي به ترتيب سه ، دو و يك درصد بوده و محاسبه آب بها متاثر از عملكرد و قيمت فروش محصولات است.
وي بخش عمده آب بها براي محصولات كشاورزي را مربوط به کشت های غالب از جمله گندم و ذرت عنوان كرد و افزود: یکی از شاخص های اصلی تعیین نرخ آب بها آمارنامه وزارت جهاد کشاورزی است که در آن سطح و تولید محصولات زراعی در نقاط مختلف کشور برآورد می شود لذا امکان تعیین نرخ قطعی آب بها پیش از آغاز فصل زراعی وجود ندارد.
اسماعیلی تسریع در ارائه آمارنامه عملکرد محصولات را در ابلاغ به موقع تعرفه قطعی آب بها موثر دانست و گفت: هرگونه تغییر درتعرفه آب بهای زراعی نیز از طریق بازنگری در آمارنامه کشاورزی قابل پیگیری است.
معاون برنامه ریزی سازمان آب وبرق خوزستان هزینه های بهره برداری و نگهداری از تاسیسات شبکه های آبیاری را چندین برابر میزان تعرفه های آب بهای زراعی عنوان کرد وافزود: ارزش اقتصادی آب ملاک تعیین آب بها نیست و دولت برای حمایت از بخش کشاورزی خود را موظف می داند به حداقل تعرفه آب بها اکتفا نماید.
وی که به سئوالات کشاورزان مراجعه کننده به امور مشترکین شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری شمال خوزستان پاسخ می گفت؛ تاکید کرد: مشکلات مربوط به عقد قراردادهای آب کشاورزی پیگیری می شود.
عقد قرارداد آب محصولات زراعی تابستانه از 26 تیرماه سال جاری در امور مشترکین شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری شمال خوزستان آغاز شده است.
شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری شمال خوزستان مدیریت شبکه های آبیاری دز و کرخه شمالی را بر عهده داشته و 18 هزار مشترک دارد.
0 دیدگاه
دیدگاه خود را بیان کنید