تاخیر در پرداخت حقابه راهکار حل مشکلات بخش کشاورزی دزفول نیست

تاخیر در پرداخت حقابه راهکار حل مشکلات بخش کشاورزی دزفول نیست
مدیر عامل شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری شمال خوزستان گفت:تاخیر در پرداخت حقابه راهکار حل مشکلات بخش کشاورزان نبوده و حل مشکلات اقتصادی کشاورزان مستلزم برنامه ریزی ملی است.
به گزارش ایرنا محمد اسلامی در نشست کارگروه کشاورزی ،کمیته آب و منابع طبیعی شهرستان دزفول در سالن جلسات فرمانداری افزود:مطالعات و پیش بینی تولیدات بخش کشاورزی از نیازهای ضروری بخش کشاورزی است با این وجود همه ساله شاهد خسارت جبران ناپذیر کشاورزان به دلیل انبوه کشت کاهو ، پیاز و سایر محصولات به دلیل نبود بازار مصرف هستیم.
وی نگاه سنتی به بخش کشاورزی دزفول به عنوان قطب کشاورزی منطقه را نادرست دانست و گفت:در دو دهه اخیر برای برون رفت کشاورزان از این مشکلات راهکارهایی از جمله خرید تضمینی ذرت و گندم ارائه شد که کارآیی لازم را نداشت زیرا کشاورزان علاوه بر هزینه حقابه هزینه های اجاره زمین،کود،سم و ماشین آلات را نیز متحمل می شوند.
اسلامی افزود:کشارزانی که طلب خود ناشی از مابه التفاوت فروش ذرت در بورس را از دولت دریافت نکرده اند مجبور به گرفتن نسیه شده اند لذا نگرفتن حقابه چاره کار نیست و اصل خدمت باید مستمر و پایدار باشد.
وی گفت:اگر بدون عقد قرارداد نسبت به تامین آب کشاورزان اقدام شود بدون برنامه کار صورت گرفته و این صحیح نیست.
مدیر عامل شرکت بهره برداری از شبکه آبیاری شمال خوزستان اظهار کرد:تاکنون کشاورزان دزفول برای 39 هزار و 100 هکتار از اراضی کشاورزی قرارداد بسته اند در حالی که کل اراضی کشاورزی دزفول 58هزار هکتار است و بقیه کشاورزان با مشکل نقدینگی مواجه هستند.
اسلامی افزود:مصرف آب کشاورزی در ناحیه شمال خوزستان بیش از میزان مصرف آب در سطح ملی است لذا باید برای افزایش راندمان و کاهش تلفات تلاش و ظرفیت سازی شود زیرا 93درصد آب شمال خوزستان در کشاورزی مصرف می شود این امر منجر به استفاده کم صنعت از آب شده است.
وی گفت:اگر یک درصد در مصرف آب کشاورزی صرفه جویی شود تولیدناخالص ملی و صادرات افزایش می یابد.
مدیرعامل شرکت بهره برداری از شبکه آبیاری شمال خوزستان برای حل مشکل کشاورزان شمال خوزستان اعلام آمادگی کرد.
احمد زارعی مدیر جهاد کشاورزی دزفول نیز گفت:هرساله در ابتدای هر فصل برنامه کشت در دزفول ارائه شده است ولی به دلیل اینکه کشاورزی بخشی از اقتصاد بیمار کنونی کشور می باشد در حق کشاورزان اجحاف می شود به گونه ای که کشاورزان شبکه آبیاری دز 650 میلیارد ریال بابت فروش ذرت از دولت طلبکارند.
وی افزود:حدود 100هکتار از کانالهای آبیاری شمال خوزستان اصلاح شده که این امر در جلوگیری از هدررفت آب موثر است ولی در شرایط کنونی یا باید بگذاریم محصول کشاورز در زمین باقی بماند و خراب شود و یا اینکه آب مورد نیاز کشاورز را تامین کنیم .
زارعی ضمن تقدیر از همکاری همه جانبه شبکه آبیاری دز با کشاورزان در سالهای گذشته گفت:در حالی که کشاورزان از دولت طلبکارند و با پرداخت 20 درصد این طلب امکان پرداخت حقابه و دیگر بدهی ها فراهم می شود انتظار می رود دولت نیز در این خصوص با کشاورزان همکاری کند.
وی به پیگیری های فراوان مسوولان دزفول برای حل مشکل پرداخت مطالبات ذرتکاران این شهرستان گفت:حدود 30 درصد از طلب کشاورزان تخصیص داده شده ولی هنوز از سوی خزانه تامین اعتبار نشده است ضمن اینکه بخش از مطالبات کشاورزات از بیمه محصولات کشاورزی پرداخت ومابقی آن نیز تا پایان سال پرداخت می شود.
ناصر نظرزاده مدیرعامل انجمن صنفی کشاورزان دزفول نیز گفت:از مجموع سه هزار و 700 کشاورز خسارت دیده دزفول که تحت پوشش صندوق بیمه کشاورزی بودند 2 هزار و 300 نفر موفق به دریافت مطالبات خود شدند .
وی از شبکه آبیاری دز خواستار مهلت در پرداخت 50 درصد حقابه هنگام عقد قرارداد آب شد و گفت:کشاورزان هنگامی که مطالبات خود را از دولت دریافت کردند نسبت به پرداخت این مبلغ نیز اقدام خواهند کرد.
رییس تعاون روستایی شهرستان دزفول نیز گفت:یکهزار تن پرتقال تامسون و والنسیا و 250 تن سیب در سردخانه دزفول بعنوان بخشی از میوه شب عید خوزستان نگهداری می شود.
رضا هودگر افزود:پنج مکان برای عرضه میوه شب عید در دزفول در نظر گرفته شده که هرکدام از این جایگاه ها 20 تا 24 متری هستند که در این خصوص با شهرداری مشکلات و اختلاف نظرهایی وجود دارد که باید حل شود.



0 دیدگاه
دیدگاه خود را بیان کنید