وضعیت سازه آبی سیفون بالا رود در شبکه آبیاری دز بررسی شد+تصاویر

وضعیت سازه آبی سیفون بالا رود در شبکه آبیاری دز بررسی شد+تصاویر
مدیر عامل شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری شمال خوزستان ازعملیات تخلیه آب موجود در بی نظیر ترین سازه آبی کشور به منظور بررسی وضعیت و بازدید میدانی آن خبر داد.
مدیر عامل شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری شمال خوزستان ازعملیات تخلیه آب موجود در بی نظیر ترین سازه آبی کشور به منظور بررسی وضعیت و بازدید میدانی آن خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه آبیاری دز "محمد اسلامی" گفت: كانال بزرگ غرب شبكه دز با ظرفیت ۱۵۷ متر مکعب در ثانیه پس از آبگيري از سد انحرافي دز در مسيرخود با رودخانه فصلي بالا رود تلاقي مي كند كه جهت گذرآب كانال از زیر بستر آن، سيفوني به طول بيش از ۹۰۰ متر با چهار مسیر جداگانه بتنی هر یک به ابعاد 6/3×5/3 متر طراحي و اجرا شده كه در بين سازه هاي آبي ايران بي نظير است.
وی افزود:عملیات تخلیه آب طی 5 شبانه روز با تلاش گروههای تعمیراتی و فنی شرکت  بوسیله 6 دستگاه دیزل پمپ  و ماشین آلات سنگین در فرصت مناسب  بارندگی و عدم نیاز آبی مزارع کشاورزی انجام گرفت.
"اسلامی" با اشاره به اینکه این سازه برای اولین بار از زمان ساخت سازه در بیش از 40 سال گذشته مورد بازدید میدانی قرار گرفته است؛ خاطر نشان کرد:کارشناسان فنی و تعمیراتی شرکت و نیز گروه تصویربرداری مسیر 3600 متری چهار مسیر این سازه را بطور دقیق بررسی و بازدید کردند.
به گفته وی این سازه از لحاظ فیزیکی هیچ مشکلی نداشته و حتی لای و رسوب خاصی نیز در کف آن دیده نشد.
مدیرعامل شرکت بهره برداری شمال خوزستان تاکید کرد: با استفاده از فرصت تخلیه آب برخی تعمیرات جزئی ناشی از انبساط و انقباض بتن سازه انجام گرفت.
"اسلامی" رعایت مسائل زیست محیطی و حفظ آبزیان را یکی از ویژگی های مهم کار انجام شده عنوان کرد وگفت: در مدت انجام پروژه آب موجود در مسیر سیفون کاملا تخلیه نگردید تا آسیبی به آبزیان وارد نشود.
این مقام مسئول تصریح کرد: اهمیت حفظ و نگهداری سازه مهم سيفون بالا رود به اندازه ای است که در صورت آسیب به آن، آب اراضی کشاورزی شرکت های کشت و صنعت بویژه مزارع نیشکر شرکت هفت تپه و بیش از ۵۰  هزار هكتار از اراضي غرب رودخانه دز قطع شده و اقتصاد هزاران خانوار منطقه شمال خوزستان به خطر می افتد.
مدیرعامل شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری شمال خوزستان هزینه این پروژه را بیش از 852 میلیون ریال اعلام کرد.
شبکه آبیاری دز در شمال خوزستان با استفاده از ۷۴۰ کیلومتر کانال در مناطق غرب وشرق رودخانه دز  و نیز منطقه سبیلی اراضی کشاورزی را آبیاری می کند.



0 دیدگاه
دیدگاه خود را بیان کنید