به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه آبیاری دز مهرداد حیدری در نشست نیازسنجی و تحلیل چالش های ارتباط موثر بین دانشگاه و صنعت در دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول افزود:ارتباط دانشگاه و صنعت باید دانشجویان را به سمت و سوی تولید محصول سوق دهد تا فردی که فارغ التحصیل می شود بتواند ایجاد اشتغال و تولید کند.
وی افزود:در حال حاضر سطح تحصیلات دانشجویان بالا رفته اما شغل مناسبی ندارند و نمی توانند شغلی در شان مدرک تحصیلی و تحقیقاتی که تاکنون در دانشگاه داشته اند پیدا کنند و این امر به مهاجرت و خروج افراد تحصیل کرده از کشور تبدیل شده است.
حیدری با اشاره به اینکه تحقیقات ما در راستای محصول محور نیست گفت:باید برنامه ریزی کرد تا در افق پنج ساله به مرحله تجاری رسید ضمن اینکه اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد مقاومتی تنها راه برون رفت دانشگاه ها از این وضعیت موجود است.
معاون پژوهش دفتر پژوهش های کاربردی سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به دیگر شاخص های جهانی افزود:ایران از نظر شاخص توسعه انسانی در بین 187 کشور جهان رتبه 75 را دارد و از نظر عملکرد زیست محیطی نیز جایگاه 83 را به خود اختصاص داده است ضمن اینکه از نظر رقابت پذیری در بین 144 کشور جهان در رتبه 83 قرار دارد.
حیدری رتبه ایران در فضای کسب و کار را از بین 189 کشور 130 عنوان کرد و گفت:در اقتصاد دانش بنیان رتبه ایران 94 ، در آمادگی شبکه در رتبه 104 و در رونق اقتصادی از بین 142 کشور رتبه 107 را ایران به خود اختصاص داده است.
وی گفت: پارسال 100 پایان نامه دانشجویی در خوزستان را بررسی شد اما هیچ کدام از این پایان نامه ها قابلیت منجر شدن به فناوری را نداشت و صرفا بررسی و مطالعه بود.
مدیر عامل شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری شمال خوزستان نیز گفت:سهم پژوهش در ایران کمتر از نیم درصد است ضمن اینکه نداشتن برنامه مدون،قابل اتکا و قابل پایش از دلایل پایین بودن درصد پژوهش در کشور می باشد.
محمد اسلامی گفت:حدود هشت درصد هیات علمی در کشور درگیر تولید مقاله و مباحث پژوهشی هستند و به ازای هر 15 هزار دانشجوی تحصیلات تکمیلی 30 تولید علمی صورت می گیرد که این نشان می دهد ایران از نظر تعداد دانشجویان مطابق با آمارهای جهانی است ولی از نظر تولید مقاله اینگونه نیست.
وی از وجود یکصد عنوان تحقیقاتی و پژوهشی در حوزه آبیاری و زهکشی خبر داد و گفت: آماده هستیم از خلاقیت،تفکرو مطالعات میدانی و کتابخانه ای دانشگاههای منطقه و کشور در حل چالش های این حوزه استفاده کنیم.
رییس دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول نیز گفت:جامعه از دانشگاه مکانی کارآفرین انتظار دارد تا بستر تجاری سازی را برای جوانان فراهم کند لذا آموزش تنها بخشی از وظایف دانشگاه در دنیای امروزی می باشد.
محمدرضا عصاری با اشاره به اینکه دانشگاه جندی شاپور دزفول در حال تبدیل کردن طرح های داخلی به طرحهای بیرونی است گفت:دانشگاه باید به عنوان یک محور توسعه پایدار و محوری اثر بخش برای حوزه پیرامون خود باشد.
در این نشست نیازهای سازمان آب وبرق خوزستان با حضور معاون پژوهشی سازمان آب وبرق خوزستان، مدیر عامل شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری شمال خوزستان، مدیرعامل سد و نیروگاه دز،معاونین سد و نیروگاه کرخه و مسوولان دانشگاه جندی شاپور دزفول بررسی و راهکارهای مورد نظر ارائه شد.
0 دیدگاه
دیدگاه خود را بیان کنید