شبکه آبیاری دز، کشاورزی شمال خوزستان را متحول کرده است

شبکه آبیاری دز، کشاورزی شمال خوزستان را متحول کرده است
مدیر عامل شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری ناحیه شمال خوزستان گفت: شبکه آبیاری دز با آبیاری 191 هزار هکتار از اراضی قابل کشت، کشاورزی شمال خوزستان را متحول کرده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه آبیاری دز "محمد اسلامی" با حضور در خبر گزاری جمهوری اسلامی در دزفول افزود: علاوه بر ۱۸ هزار باغدار و زارع، چهار شرکت بزرگ کشت و صنعت منطقه شامل هفت تپه، شهید رجایی، شهید بهشتی و کارون نیز جزو مشترکان این شرکت می باشند، ضمن اینکه برخی از مصارف صنعتی نیز از ظرفیت آبی کانال های شبکه بهره مند می شوند.
وی در خصوص غرق شدن تعدادی از همشهریان در کانال های آبیاری کشاورزی گفت: بی احتیاطی شهروندان و شنا در کانال هایی که دارای تابلوی هشدار دهنده می باشند منجر به مرگ عده ای شده ضمن اینکه دستگاه های اجرایی هیچ گونه دخل و تصرفی در بروز این اتفاقات ناگوار نداشته و لازم است افراد به تابلوهای هشدار دهنده توجه کنند.
اسلامی افزود: از سال 92 تا کنون به منظور جلوگیری از حوادث ناگوار در کانال های آبیاری 160 تابلوی فلزی، 24 تابلوی بتنی بزرگ، 40 تابلوی سه گوش کوچک و 315 کلیشه در بدنه کانال ها و نقاط حادثه خیز با مضامین شنا کردن ممنوع، خطر سقوط و تردد ممنوع نصب شده است، اما همچنان شاهد شنا و آبتنی افراد زیادی در این کانال ها هستیم که باید در این خصوص فرهنگ سازی شود.
وی در ادامه، ضمن تاکید بر ضرورت بهینه سازی مصرف آب در بخش کشاورزی گفت: میزان تلفات آب در بخش کشاورزی در کانال های انتقال کمتر از 10 درصد است، در صورتی که در مزارع کشاورزی تلفات به 60 درصد نیز می رسد و این میزان تلفات آب تا زمانی که فروش آب به صورت هکتاری و سطحی است همچنان ادامه دارد.
مدیرعامل شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری ناحیه شمال خوزستان افزود: در حال حاضر فروش آب در شمال خوزستان به کشاورزان به صورت سطحی یا هکتاری و به صنایع به صورت حجمی صورت می گیرد، لذا برنامه ریزی شده برای کاهش تلفات آب در بخش کشاورزی فروش آب به کشاورزان نیز به صورت حجمی و طبق زمانبندی خاص انجام شود.
وی با اشاره به فراهم کردن تجهیزات لازم برای فروش حجمی آب به بخش کشاورزی اظهار کرد: برای فروش حجمی آب کشاورزی مشکلی از نظر تجهیزات و تحویل آن وجود ندارد ولی بستر فروش حجمی آب باید از همه لحاظ فراهم شود.
اسلامی همچنین به راه اندازی سامانه پیامکی شبکه آبیاری دز اشاره کرد و افزود: با راه اندازی این سامانه ضمن بهره گیری از نظرات و پیشنهادات کشاورزان به سئوالات آنها در کمتر از 24 ساعت پاسخگویی می شود ضمن اینکه با راه اندازی این سامانه کشاورزان می توانند سرقت تجهیزات آبیاری را در اسرع وقت گزارش دهند.
وی در خصوص مشکل آبیاری اراضی کشاورزی پای پل کرخه در شهرستان شوش نیز گفت: به دلیل برخی محدودیت های منابع آبی در تابستان امسال، امکان تامین آب اراضی این منطقه وجود نداشت.
شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری شمال خوزستان در سال۱۳۷۰ به منظور بهره برداری از شبکه عظیم آبیاری دز تاسیس شد و از سال ۸۹ با واگذاری مدیریت سد تنظیمی انحرافی کرخه به این شرکت، بهره برداری از شبکه آبیاری کرخه شمالی شامل دشت اوان و دشت های پای پل و نیز شبکه آبیاری لور به مدیریت این شرکت اضافه شد.
شبکه آبیاری دز نقش مهمی در تولید بیش از 4.5 میلیون تن انواع محصولات زراعی و باغی شامل حدود 100 نوع محصول در منطقه شمال استان خوزستان دارد.



0 دیدگاه
دیدگاه خود را بیان کنید