کارگاه تخصصی بیلان و حسابداری آب در اهواز برگزار شد

کارگاه تخصصی بیلان و حسابداری آب در اهواز برگزار شد
کارگاه تخصصی بیلان و حسابداری آب با سخنرانی دکتر سید مجتبی رضوی نبوی، مهندس رضا راعی، دکتر محسن ناصری و دکتر بنفشه زهرایی در آمفی تئاتر سازمان آب و برق خوزستان برگزار شد.
به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، این کارگاه با همت معاونت مطالعات پایه و طرحهای جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان و با همکاری مجتمع عالی آموزشی و پژوهشی صنعت آب و برق خوزستان برگزار شد.
مهندس رضا راعی، مدیرکل دفتر مطالعات پایه منابع آب، چالشهای بیلان آب کشور را تشریح کرد و دکتر سید مجتبی رضوی نبوی، مدیرکل دفتر بهبود بهره وری و اقتصاد آب و آبفا ضمن بیان ضرورت حسابداری آب و مدیریت بهم پیوسته منابع آبی به بحث پیرامون عملیاتی نمودن سامانه حسابداری آب به عنوان اقدامی مهم به سوی مدیریت بهم پیوسته منابع آبی پرداخت و گفت: در عرضه و تقاضای آب تعادلی وجود ندارد و تقاضای آب بیشتر از عرضه است. رضوی با اشاره به اینکه در فشارها، بهتر تصمیم گرفته می شود، گفت: از جنگ و تحریم ها به عنوان نعمت یاد می کنیم زیرا ما را به خود آوردند، خشکسالی هم با تمام مشکلات و تنش هایی که برایمان بوجود آورد باعث شد به خود بیاییم و حوزه مدیریت بهم پیوسته را دنبال کنیم. وی متذکر شد: بر اساس بررسی های انجام شده تا سال 2025 میلادی کشور ما با کمبود فیزیکی آب مواجه می شود، یعنی مقدار آبی که برای ما می ماند باید 10درصد آن را به صورت واردات داشته باشیم.
دکتر محسن ناصری، مدیر پروژه شرکت سازه پردازی ایران و مجری طرح ملی تغییر آب و هوای حفاظت محیط زیست از ضرورت مطالعات بیلان آب به روشهای تعیین بیلان آب، تناسب روشهای تعیین بیلان با اقلیم و شرایط کشور مطالبی ایراد و چرخه هیدرولوژیک را تشریح کرد.
وی بررسی های بلند مدت اقلیمی (تغییر اقلیم)، بررسی تاثیرات بلندمدت، تغییرات درون حوضه ای همانند تغییرات کاربری و ... را از اهداف مدل سازی ماهانه خواند و عدم رفتار شناخته شده تبخیر در جریان آبراهه ای را از ضعف های مدل های بیلان عنوان کرد.
دکتر بنفشه زهرایی، دانشیار دانشکده مهندسی عمران، مقوله حسابداری آب را مطرح کرد و ضمن بیان سوابق کاربری حسابداری آب در مطالعات منابع آب در سایر کشورها گفت: یکی از مشکلات اصلی در مدیریت یکپارچه منابع آب کشور، نبود پایگاه های داده یکپارچه منسجم و سازگار است. وی ادامه داد: ایجاد دسترسی سریع و آسان به داده های مربوط به منابع طبیعی به طور عام و منابع آب به طور خاص و توسعه امور، توسط متخصصان و کارشناسان، لازمه پیشرفت در توسعه بخش آب و دستیابی به فن آوری های نوین است. وی یادآور شد: عدم دسترسی ساده به اطلاعات یا دسترسی دیر به اطلاعات باعث می شود مقدار زیادی از انرژی همه مطالعات و طرح ها، صرف جمع آوری و صحت سنجی اطلاعات شود.
شایان ذکر است کارگاه تخصصی بیلان و حسابداری آب با استقبال کارکنان صنعت آب و برق خوزستان مواجه شد و در پایان سخنرانان با شرکت در پنل به پرسش های مدعوین پاسخ دادند.



0 دیدگاه
دیدگاه خود را بیان کنید