محدودیت کشت پائیزه در خوزستان اعمال نمی شود

محدودیت کشت پائیزه در خوزستان اعمال نمی شود
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به تصویب برنامه کشت پائیزه در استان گفت: پائیز امسال محدودیت و ممنوعیت کشت در خوزستان نخواهیم داشت.
محمد قاسمی نژاد در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: در نشست شورای کشاورزی استان برنامه ارائه شده از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان در زمینه سطح زیر کشت، آب مورد نیاز، سهمیه سوخت و نهاده ها به تصویب رسید.
وی افزود: بر همین اساس مقرر شد 840 هزار هکتار از زمین های کشاورزی استان زیر کشت غلات پائیزه، سبزی و محصولات جالیزی، گوجه فرنگی و پیاز و سیب زمینی، حبوبات، علوفه و نباتات صنعتی (چغندر قند و نیشکر) و باغات برود.
قاسمی نژاد اضافه کرد: برنامه بذر و کود نیز مصوب شده که بخشی از آن تامین شده و بخشی نیز تامین خواهد شد.
وی با بیان اینکه در پائیز امسال قرار است ممنوعیت و محدودیت کشت نداشته باشیم، اظهار داشت: برنامه تامین آب محصولات کشاورزی به صورت کلی مصوب شده و مقرر است که با سازمان آب و برق خوزستان نیز جلسات کارشناسی در این زمینه برگزار شود و نتایج آن به ستاد مدیریت بحران استانداری اعلام شود.
به گفته وی احتمال دارد کشت پائیزه با تاخیر نسبت به سال های گذشته و در اواخر پائیز انجام شود.
قاسمی نژاد سهمیه سوخت کشاورزی را 300 میلیون لیتر عنوان کرد و گفت: تامین یک هزار و 381 میلیارد ریال تسهیلات کشت های پائیزه به تصویب رسید همچنین صندوق بیمه کشاورزی اعلام کرد برای بیمه سطح 850 هزار هکتار آمادگی دارد.
در ماه های اخیر آمارهای مختلفی از سازمان ها در زمینه ادامه خشکسالی در پائیز امسال در خوزستان منتشر شده است. سازمان آب و برق خوزستان نسبت به خالی بودن سدها هشدار داده و هواشناسی نیز گفته است خوزستان با خشکسالی هیدرولوژیکی مواجه است و حتی در صورت وقوع بارش های نرمال، مخازن سدها پر نمی شود.
خوزستان در یک دهه اخیر با خشکسالی مواجه بوده و کشاورزی این استان خسارت های بسیاری را متحمل شده است.
رودخانه های استان در سال آبی گذشته (97-96) با بیش از 60 درصد خشکسالی روبه رو بوده و به ویژه حوزه رودخانه های مارون- جراحی، زهره و کارون با ممنوعیت و محدودیت کشت روبه رو بوده اند.
تابستان نیز به دلیل کمبود شدید بسیاری از کشاورزان بخصوص در پایین دست رودخانه ها از زراعت محروم بودند.
خوزستان قطب کشاورزی کشور، بیش از سه میلیون هکتار زمین حاصلخیز دارد که به دلیل کمبود آب کمتر از یک میلیون هکتار از آن زیر کشت می رود.



0 دیدگاه
دیدگاه خود را بیان کنید