کشت و صنعت نیشکر رودخانه دز را به روی کشاورزان بست

کشت و صنعت نیشکر رودخانه دز را به روی کشاورزان بست
معاون حفاظت و بهره برداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: اقدام کشت و صنعت نیشکر دهخدا در انحراف مسیر رودخانه به سمت آبگیرهای مزارع خود، خلاف قانون است.
شرکت کشت و صنعت نیشکر دهخدا با حدود 12 هزار هکتار وسعت در بالادست اهواز و حاشیه رودخانه دز قرار دارد. از صبح دیروز تعدادی از کارگران این شرکت، مسیر رودخانه را در مسیر دهستان عنافچه، با کیسه های ماسه ای مسدود کردند تا با جلوگیری از جریان آب به سمت مزارع پایین دست، بتوانند آب بیشتری را به مزارع خود برسانند. کشاورزان منطقه با انتشار تصاویری در فضای مجازی نسبت به این مساله اعتراض کرده و خواهان احقاق حق خود شدند.
مصطفی شبه معاون سازمان آب و برق خوزستان سه شنبه در این باره اظهار داشت: بر اساس قانون متولی رودخانه ها وزارت نیرو است و هر گونه دخل و تصرف در رودخانه نیز باید زیرنظر این وزارتخانه و سازمان آب و برق خوزستان به عنوان نماینده این وزارتخانه است.
وی افزود: اقدام کشت و صنعت نیشکر دهخدا در دخل و تصرف در رودخانه بدون هماهنگی با سازمان آب و برق انجام شده که این امر خلاف قانون است.
شبه اضافه کرد: این اقدام رودخانه سبب انسداد رودخانه نشده است اما واحد نیشکر دهخدا با هدف هدایت آب به سمت آبگیر خود و فراهم کردن امکان برداشت آب از رودخانه برای مزارع این شرکت ، این اقدام را انجام داده است.
وی اظهار داشت: نیشکر دهخدا در انتهای رودخانه دز قرار دارد و به دلیل مصرف آب توسط بالادستی ها، آب کمی دریافت می کند، به همین دلیل بیش از سایر واحدهای کشت و صنعت نیشکر دچار آسیب شده است.
شبه گفت: دخل و تصرف نیشکر در رودخانه در حال بررسی است و در صورت بروز مشکل برای کشاورزان، درباره آن تصمیم گیری می شود.
وی افزود: کشت های پایین دست نیشکر شلتوک کاری هایی است که بر اساس مصوبه ستاد بحران استانداری، امسال ممنوع بوده و غیرمجاز شمرده می شود.

*منافع نیشکر در اولویت
رئیس شورای شهرستان اهواز اما معتقد است که کشت این منطقه محصولات کم آب بری مانند ماش و لوبیا بوده است.
سعید مروانی اقدام شرکت نیشکر دهخدا در بستن رودخانه به روی کشاورزان را اقدامی غیرقانونی و غیرشرعی دانست و افزود: این اقدام شرکت نیشکر دهخدا باعث نگرانی کشاورزان شده و اعتراض این قشر مظلوم را در پی داشته است.
وی گفت: بستن آب توسط شرکت نیشکر دهخدا توسط کیسه های نایلونی پر از ماسه که روز گذشته رخ داد جای تاسف و تامل بسیار دارد و این شرکت عملا نشان داد که فقط به فکر منافع خود است و با زیر پا گذاشتن قانون و عدم رعایت توزیع عادلانه آب، منافعش را برتر و ارجح از کشاورزان می داند.
مروانی ادامه داد: از طرفی جای تامل دارد که چرا مسئولان شرکت نیشکر دهخدا در این شرایط سخت اقتصادی و فشار سیاسی دشمنان بجای آرامش دادن به وضع موجود و بدون توجه به تبعات اقتصادی و امنیتی دست به کارهایی می زنند که با احساسات کشاورزان بازی شود، آیا حفظ امنیت و آرامش جامعه برای این دست مدیران اهمیت ندارد؟


*سهامداران دز
نیسی رئیس اداره جهاد کشاورزی اهواز بستن رودخانه را در حوزه شهرستان باوی عنوان کرد و هدایت رئیس جهاد کشاورزی باوی نیز درباره کم و کیف این اتفاق اظهار بی اطلاعی کرد.
اما فرماندار شهرستان باوی گفت: مساله اختلاف پیش آمده میان نیشکر دهخدا و کشاورزان، از طریق استانداری در حال پیگیری است.
حیدر کاظمی افزود: با مدیرعامل واحد نیشکر دهخدا تماس گرفته شده که کیسه هایی که در مسیر رودخانه قرار داده شده اند را بردارند.
وی اظهار داشت: بخشی از زمین های پایین دست شرکت کشت و صنعت دهخدا در حوزه جغرافیایی شهرستان باوی و بخشی نیز در حوزه شهرستان اهواز است.
کاظمی با بیان اینکه کشت شلتوک بخش اندکی از کشاورزی این شهرستان است، اضافه کرد: امسال به دلیل کاهش شدید آب رودخانه ها، نیشکر سهمیه آب خود را دریافت نکرده است و به همین دلیل دچار خسارت شده است.
حوزه کارون بزرگ امسال با خشکسالی بیش از 60 درصد روبه روست. با این حال هفت کشت و صنعت نیشکر با مساحت بیش از 80 هزار هکتار که در این حوزه آبی قرار دارند، بیشترین سهم را از آب رودخانه برده اند.



0 دیدگاه
دیدگاه خود را بیان کنید