نرخ گندم امسال ظلم بزرگی به کشاورزان است

نرخ گندم امسال ظلم بزرگی به کشاورزان است
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: نرخ خرید تضمینی گندم باید طبق قانون، هم‌پای تورم افزایش و یا کاهش پیدا کند.

محمد پاپی‌‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خوزستان، اظهار کرد: نرخ گندم امسال ظلم بزرگی به کشاورز است؛ زیرا کشاورزان باید تسهیلات بانکی با نرخ سود 20 درصد را پرداخت کنند و این مساله یکی از عوامل افزایش هزینه کشاورزی است.

وی بیان کرد: نرخ اجاره بهای زمین‌های دولتی 10 برابر افزایش پیدا کرده است که این مساله هم باعث آسیب رسیدن به وضعیت اقتصادی و معیشتی کشاورزان می‌شود.

پاپی زاده با بیان این‌که عواملی مانند کود، سم و بذر گران شده‌اند، بیان کرد: چرا باید با وجود این همه مشکلات و گرانی، قیمت گندم 2 درصد افزایش پیدا می کند؟


عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با تاکید بر حمایت دولت از کشاورزان افزود: انگیزه کشاورز از تولید گندم، فروش آن با قیمت مناسب و سودآور است و اگر قیمت آن محصول مناسب نباشد، کشاورزان به سراغ محصولاتی مانند گوجه، پیاز و سیب زمینی می‌روند که بازار فروش و سودآوری بهتری دارند.


وی با اشاره به هزینه‌های بالایی که کشاورزان متحمل می‌شوند، تصریح کرد: هزینه بالایی بابت آب کشاورزی از کشاورزان دریافت می‌شود و در این میان، کشاورزان را به گرفتن وام از بانک‌ها با سود 20 درصد تشویق می‌کنند، در حالی که این وام به آن‌ها کمکی نمی‌کند. در کل زودتر از ارائه خدمات، هزینه‌های لازم از کشاورزان دریافت می شود و دولت یکسال است که پاسخی به مطالبات کشاورزان نداده است. 


وی گفت: چگونه دولت مطالبات خود را قبل از شروع ارائه خدمات به کشاورزان دریافت می‌کند، در حالی که کشاورزان باید یک‌سال صبر کنند تا به وعده داده شده عمل شود.


عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بزرگترین مشکلات کشاورزان نگرفتن مطالبات خود و پرداخت هزینه‌های زیاد است و خرید محصولاتی از جمله ذرت قبل از اعلام قیمت‌ها از دیگر مشکلات کشاورزان است.


وی با اشاره به این‌که قیمت گوجه، پیاز و سیب‌ زمینی نوسانات شدیدی در بازار دارند و هزینه تولید آن‌ها بالا است، بیان کرد: تولید در خوزستان واقعاً با ضرر و مشکل مواجه است و کشاورزان با توجه به مشکلات و هزینه‌های تولید با آسیب و مشکلات اقتصادی و معیشتی زیادی مواجه می‌شوند.




0 دیدگاه
دیدگاه خود را بیان کنید